Hoppa till innehåll

Snart behöver du bara din Apple Watch för att streama musik under löprundan

Apple Watch Spotify
Wilmer Gyllström

Skönt att slippa släpa på telefonen.

Inom en snar framtid kommer Spotifys Apple Watch-app få en uppdatering som gör det möjligt för användaren att spela musik eller lyssna på podcasts direkt i klockan, utan att behöva ansluta till sin iPhone.

För att den nya mobillösa funktionen ska fungera med Spotify i din Apple Watch behöver du först och främst vara ansluten till Wi-Fi eller ha mobildata aktiverat. Funktionen är just nu i en beta-fas, men det verkar som att vissa Apple Watch-ägare och Spotify-användare redan kan använda sig av funktionen. Spotify noterar att de kommer att rulla igång den ”riktiga” funktionen efter att den första testningen genomförts så att alla kan ta del av den.

Foto: Apple

Snart slipper alltså du ta med dig telefonen när du ska ut på en löprunda. Lyssna istället på din favoritpodd eller spellista på Spotify direkt i din Apple Watch. Spotify själva har sagt att de vill ”utveckla upplevelser som gör det möjligt att användare kan lyssna på Spotify var och när de vill – oavsett enhet eller plattform”. Som tur är kommer funktionen vara global så uppdateringen avser även oss svenskar. Däremot verkar det dröja innan vi får tillgång till ett offline-läge. Men som tidigare nämnt fungerar det med Wi-Fi eller mobildata.

Om du vill strömma musik och poddar från Spotify behöver du en Apple Watch Series 3 eller en senare version, med uppdateringen watchOS 6.0+ eller senare.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.