Hoppa till innehåll

Snart kan det vara över med delade HBO- och Netflix-konton

Alla streaming-friåkares värsta mardröm kan snart vara sann.

Usla nyheter för väldigt många tillkännagavs på den stora CES-mässan för ny teknik i Las Vegas. En ny teknologi har utvecklats av brittiska mjukvaruföretaget Synamedia, som presenterade sin revolutionerande (nåväl) idé. Det handlar om AI-teknik som är framtagen för att råda bot på problemet med delade konton på populära streamingtjänster som Netflix, HBO och Amazon.

Tekniken innebär i praktiken att mjukvaran använder AI för att spåra, analysera och flagga användare som verkar vara inloggade på olika platser – med samma lösenord. I samband med sin presentation på CES levererade Synamedia siffror som knappast minskar chanserna för deras nya teknik att köpas och implementeras av streamingjättarna: hela 26 procent av unga vuxna delar sina Netflix-konton. Att det i praktiken innebär miljardförluster för pay-to-watch-industrin, ja det säger sig självt.

En högt uppsatt person på Synamedia kommenterade företagets nyutvecklade spårningsteknik:

”Delade konton är för dyrt för att ignorera. Vår nya lösning ger operatörerna möjlighet att vidta åtgärder. Många användare betalar gärna en extra avgift för en premium, delad tjänst med möjlighet större antal användare samtidigt. Det är ett bra sätt att hålla ärliga människor ärliga, samtidigt som man drar fördel av en inkrementell inkomstström.”

Synamedia hälsar att tekniken är färdigutvecklad och att tester redan börjat utföras, skriver brittiska Standard. Nu återstår det att se om tekniken blir branschstandard. Café gissar på att många streamingkonsumenter nu håller andan.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.