Hoppa till innehåll

19 bästa tv-serierna att se fram emot hösten 2018

Olle Arnell

Du som letar efter en bra tv-serie att streama ikväll kan sluta leta nu. Här tipsar redaktionen om guldkornen under tv-seriehösten 2018. De flesta serier vi tipsar om finns på de vanligaste streamingtjänsterna Netflix, Viaplay och HBO Nordic.

Höstens intåg står, som det heter, för dörren och vi byter ut SPF mot HBO, grillmiddagar mot soffkvällar, och solnedgångar mot stream-maratons. Precis som på alla andra arbetsplatser är tv-serier ett av de vanligare samtalsämnena på redaktionen och för varje gång Amazon prime-Markus hasplar fram tre nya serier jag inte sett och knappt hört talas om blir jag varse hur mycket serieguld (ja, jag använde precis ordet serieguld) – och usla serier för den delen – man har att navigera sig igenom för att hitta det där riktiga guldkornet för just ens egen smak.

Även övrig redaktion konsumerar givetvis mängder av serier under ett Netflix- Viaplay- HBO Nordic- och bannemej även Amazon prime-år. Så jag bad dem att tipsa om deras favoriter i höstens tv-serie-utbud. Det här är vår lista över tv-serierna att du borde gravitera mot hösten 2018!

Respektive redaktionsmedlems namn står i parentes intill varje serie så skjut inte budbäraren (mig) om du är av en diametralt motsatt åsikt. Har vi totalmissat någon serie? Vill du gnälla på mina kollegor? Maila oss gärna här!

Bästa tv-serierna på Netflix, Viaplay, HBO Nordic, C More och Amazon prime hösten 2018

Jack Ryan | Amazon prime, 31 augusti

Verkar vara så jävla fet: potential att fylla snubbactionhålet efter Bourne, 24 och senast Designated Survivor. (Markus)

Trailer till tv-serien Jack Ryan

Maniac | Netflix, 21 september

Efter att ha kollat trailern, läst presstexten och förstått att Netflix senaste storsatsning är baserad på någon slags norsk serie har jag trots detta inte riktigt greppat vad serien kommer handla om. Men, att Jonah Hill och Emma Stone (återförenade sedan genombrottet i Superbad) medverkar tillsammans med True detective-regissören Cary Fukunaga är allt man egentligen behöver veta. (Tom)

Jonah Hill och Emma Stone spelar i tv-serien Maniac
Jonah Hill och Emma Stone har huvudrollerna i tv-serien Maniac som kommer hösten 2018.

Trailer till tv-serien Maniac

Ingen utan skuld | Viaplay, 14 september

Vera Vitali och Jens Hultén i thriller om svensk vapenexport. Kan vara årets Gråzon. (Markus)

Trailer till tv-serien Ingen utan skuld

Flight of the Conchords | HBO, 6 oktober

Den nyzeeländska musikhumorgruppen Flight of the Conchords var alltid det lite smartare alternativet till Jack Blacks Tenacious D. Serien, som handlar om Brett Mckenzie och Jemaine Clements taffliga försök att slå igenom i New York, hade två brinnande säsonger 2007 och 2009. Nu har HBO beställt en timmes special från duons utsålda turné i Storbritannien tidigare i år. Blir gissningsvis lika mysputtrigt garvigt som seriens originalavsnitt. (Joakim)

Trailer till tv-serien Flight of the Conchords

Top boy Säsong 3 | Netflix, premiärdatum ännu ej klart

Även om det ännu inte är helt klart exakt när Top boy kommer tillbaka så är det vinterns självklara tv-måste. Miniserien, som skulle kunna hisspitchas som ett östra Londons The wire i smattrande grimetempo, lades ned för fem år sedan efter bara två säsonger, men fick nyligen nytt liv av … Drake. I sin iver att framstå som en urengelsk roadman har nämligen rapparen de senaste åren börjat prata med snäll cockney, köpt allt som bär en Stone Island-patch, och, naturligtvis, också börjat återuppliva kultserier om brittiska skengmans. (Tom)

Trailer: finns ej.

Top boy säsong 3 har premiär hösten 2018
Fem år efter att serien lades ner kommer snart säsong tre av Top boy.

Ozark säsong 2 | Netflix, 31 augusti

Arrested Development-Jason Bateman är familjepappan som hamnat i händerna på en drogkartell och misslyckas kapitalt med att hålla familjen utanför. Allt detta får du veta redan i första avsnitten av säsong 1, och sen träffar allt mer skit en allt snabbare snurrande fläkt under resten av säsongen.

Till säsong 2 fortsätter familjen kämpa för att få behålla sina liv och nog borde familjefadern försöka sjösätta en exit-plan i den kommande säsongen? Ruth Langmore och hennes pappa som nyss släppts från fängelset vill nog, av allt att döma, annat. (Olle)

För dig som sett första säsongen: har du noterat ledtrådarna i Ozark nästan alla har missat?

Trailer till tv-serien Ozark säsong 2

https://www.youtube.com/watch?v=sgoQupcUFXA&feature=youtu.be

Bojack Horseman säsong 5 | 14 september, Netflix

Succéserien där Breaking Bad-skådisen Aaron Paul har en bärande röstroll kommer tillbaka med en femte säsong. Serien som på Family Guy-vis har konstant fingerspets mot samtiden kretsar kring den depraverade ex-skådisen Bojack Horseman. Säsong fem lär fortsätta bjuda på idoga misslyckanden för LA:s mest narcissistiska hästsuput. (Joakim)

Trailer till tv-serien Bojack Horseman säsong 5

Romanoffs | Amazon prime, 12 oktober

Under åtta osammanhängande avsnitt, från olika platser i världen får man följa en blandad skara karaktärer som påstår sig härstamma från den ryska tsarfamiljen Romanov. Storyn i sig greppar inte tag i mig men jag kommer självklart bli omvänd. Bakom serien står nämligen Matthew Weiner (Mad Men, Sopranos) och en stor ensemble skådisar presenterade i två lagom pampiga och välkomponerade teasers. (Rodrigo)

Trailer till tv-serien Romanoffs

Chilling Adventures of Sabrina | Netflix, 26 oktober

Rebooten av komma-hem-från-skolan-serien nummer ett ska vara ”mycket mörkare än originalet”. Ungefär som allt säljs in nuförtiden. Jag är fel träff i målgrupp och det kommer säkert inte vara överdrivet kvalitativt, men ibland faller man för de där känslorna av nostalgi. Ibland. (Joakim)

Trailer till tv-serien Chilling Adventures of Sabrina

Det som göms i snö | Kanal 5, 21 augusti

Den första svenska serien sedan Svensson Svensson som jag vill ge en ärlig chans. Robert Gustavsson är den perfekta skådespelaren att göra en crossover från humor till mörkare roller. Han spelar Peter Wendel som efter en sjukskrivning med psykisk ohälsa blir chef för den nya Kalla fall-enheten.

När han och hans dotter Vera blir indragna i mordfallen blir det en cocktail av gamla trauman, intriger och maktspel undertecknad originalidé GW Persson. (Rodrigo)

Läs vår intervju med Leif GW Persson om serien här!

Trailer till tv-serien Det som göms i snö

Mayans MC | HBO Nordic, 5 september

Handlingen utspelar sig fyra år efter att vi lämnade Sons of Anarchy-gänget i och med seriens sista säsong. Jax Teller är inte längre en spelare att räkna med, utan vi får följa Ezekiel ”EZ” Reyes (JD Pardo) när han som nymuckad blir en stigande stjärna i det rivaliserande MC-gänget. Serien spänner över tio stycken entimmesavsnitt. (Olle)

Trailer till tv-serien Mayans MC

These New South Whales säsong 2 | Comedy Central, ute nu

Det punkiga Flight of the Conchords-valet. Beskrivs som en semi-verklig mockumentär som följer Sydney’s premiumpunkband (deras ord, inte våra). Bandets musik är dock inte semi-verklig, den är verklig, och det är befriande med ett punkband som vågar vara roliga. Dessutom är Roger O’Donnell från The Cure med och producerar serien. Namedrop-bonus.

Trailer till tv-serien These new south whales

Camping | HBO Nordic, 14 oktober

Relationskomedi i campingmiljö låter ju faktiskt riktigt, riktigt tråkigt – men med tanke på att det är Lena Dunhams första tv-serie efter Girls är det naturligtvis ett måste. (Tom)

TV-serien Camping kommer på HBO hösten 2018.
TV-serien Camping kommer på HBO hösten 2018.

Trailer till tv-serien Camping

Jägarna | C More, november

Den del av mansrollen som innehåller våld, makt, grupptryck och machokultur har filmats förr. Men det här är ju i Norrland, på fjället, i skogen, i de orenoverade stugorna, på lokala puben, i jakttornet. Och när Rolf Lassgård återvänder på alla sätt och vis så bänkar vi oss. (Kristofer)

Trailer: finns ej

Jägarna och Rolf Lassgård återvänder som tv-serie hösten 2018.
Jägarna och Rolf Lassgård återvänder som tv-serie hösten 2018.

Better Call Saul, säsong 4 | Netflix, nytt avsnitt varje tisdag

Den bästa spinoff-serien som gjorts. Längtar redan till nästa säsong (ja, den är bekräftad) när Vince Gilligan – i princip – lovat Walter Whites återkomst. (Joakim)

Trailer till Better Call Saul säsong 4

Homecoming | Amazon, 2 november

Den hyllade podcasten Homecoming av powerbolaget Gimlet blir tv-serie. För att ingen ska missa detta har man fått självaste Julia Roberts att iklä sig rollen som kurator på ett hemligt statligt departement.

Hennes uppdrag är att återanpassa nyss hemkomna soldater från krig, i synnerhet Walter Cruz (Stephan James) som är ivrig på att få komma ut i samhället igen. Homecoming är en psykologisk thriller från skaparna av Mr. Robot. (Rodrigo)

Trailer till tv-serien Homecoming

https://www.youtube.com/watch?v=qsUfdJ7eZ3w

The little drummer girl | AMC och BBC, november

John le Carré skrev boken The little drummer girl 1983. Klipp över till den 19 november 2018 då miniserien med samma namn börjar sändas på BBC och amerikanska AMC. Alexander Skarsgård spelar Becker som arbetar inom den israeliska underrättelsetjänsten. Oldboy-regissören Park Chan-wook tar garanterat filmatiseringen till en ny nivå. (Kristofer)

Trailer: finns ej.

Alexander Skarsgård spelar en huvudroll i Little drummer girl baserad på boken av John le Carré från 1983.
Alexander Skarsgård spelar en huvudroll i Little drummer girl baserad på boken av John le Carré från 1983.

Taboo, säsong 2 | HBO Nordic, premiärdatum ännu ej klart

Första säsongen var väl ärligt talat inte så bra som man hade hoppats. Men jag tänker ändå se andra säsongen, sitta min gubbljudsräknare och KIKA (lyssna) om Tom Hardy lyckas slå sitt sinnessjuka gubbgrymtanderekord från första säsongen. (Joakim)

Trailer: finns ingen ännu.

Tom Hardy i tv-serien Taboo. Säsong 2 kommer hösten 2018.
Tom Hardy i tv-serien Taboo. Säsong 2 kommer hösten 2018.

Se när Tom Hardy tar gubbgrymtandet till oanade höjder i ”Taboo”.

Kidding | HBO Nordic, 10 september

Bara namnen Michel Gondry, Jim Carrey och Jason Bateman får det att rinna till. Att Jim Carrey sedan även gör sin tv-debut och verkar ledsnare än någonsin är bara krydda på moset. Helt klart måste-tv i höst. (Markus)

Trailer till tv-serien Kidding

Trevlig tv-höst!

18 bästa filmerna att se fram emot hösten 2018

17 heta tv-serier att se fram emot 2019

15 filmer att se fram emot 2019

Här hittar du löpande mer om hösten och vinterns bästa tv-serier och filmer!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.