Netflix kommer ta betalt när du delar lösenord med vänner

Nu är det slut på lösenordsdelandet. Ett lite udda sätt för Netflix att vinna publikens kärlek, men det kan vara värt ett försök.

Jonas Strandberg  |  Publicerad 2022-10-20 14:16  |  Lästid: < 1 minuter

Delar du konto på Netflix med vänner? Det är ett beteende som Netflix vill begränsa genom att börja ta betalt. Tidigt 2023 kommer streamingjätten börja ta ut en extra avgift för användare som delar lösenord med någon som inte bor i samma hus. Netflix har redan börjat testa den här nya… funktionen i Chile och Peru, till vad man får förmoda är publikens stora jubel.

Exakt hur stor avgiften kommer vara är ännu inte klarlagt, men spekulationerna ligger kring en fjärdedel av kostnaden för användarens ordinarie abonnemang.

De här nyheterna i kombination med det nyss utannonserade billigare abonnemanget, skapar tillsammans känslan av att Netflix verkligen älskar sina användare. Ni vet, det abonnemanget som är perfekt för alla som inte störs av sämre videokvalitet och reklamavbrott men ändå vill betala lite grann. Just den funktionen verkar än så länge dock inte tillgängliggöras för den svenska publiken.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-10-21 07:17