Lyxsnuset smaksätts med ånga för bättre smak – här kan du köpa det

Ny smaksättningsteknik bakom snuset som hämtat smaker från världens alla hörn.

Olle Arnell  |  Publicerad 2016-12-09 13:50  |  Lästid: 2 minuter
lundgrens-snus-infusion

I förra veckan lanserades ölsnuset – Göteborgs Rapé med smak av humle – och nu kommer nästa snusnyhet. Det är British American Tobacco som ger ut ett lyxsnus där det speciella är hur man tillfört smaken till snuset.

Snuset som heter Lundgrens Infusion ges ut i en begränsad upplaga av 3 000 dosor och kostar 150 kronor per dosa och kommer då i en snygg specialgjord ask.

Snuset framställs genom att ånga passerar en blandning av lavendel, enbär, eukalyptus och ingefära. Varför då undrar du? Jo, för att ångan fångar upp smakerna, vilka sedan överförs och binds in i tobaken, skriver de i ett pressmeddelande.

– Det blir en rikare snusupplevelse. Djupare, fylligare och mer komplext, säger Johan Hansson på British American Tobacco.

lundgrens-infusion-snus

Snuset kommer i en snygg presentförpackning och kostar 150 kronor.

Lundgrens Infusion är paketerat som vitt portionssnus och säljs bland annat här och hos en handfull utvalda återförsäljare.

Vi har testat snuset och så här säger Cafés Sofia Börjesson:

– Till att börja med är det trevligt att själva dosan är gjord i plåt vilket man ju inte är van vid med de man köper i affär. Betydligt tyngre än en vanlig dosa, den känns stadig.

Doften då?

– Snuset luktar inte som man är vad vid att snus luktar, det här snuset har en kryddig, snäll doft där eukalyptusen dominerar, på ett positivt sätt.

Mer då?

– Jag känner att jag får effekten av snus så att säga, men smaken är betydligt mer i bakgrunden än doften.

Cafés Olle Arnell har också provat snuset och säger så här:

– De få tillfällen jag provat smaksatt snus av t.ex. eukalyptus har jag inte gillat det, det har tagit över för mycket. Den här sorten är dock annorlunda. Visst är doften av eukalyptus närvarande men vad gäller smaken är den svår att definiera med en smak man känner igen, annat än god.

De naturliga smakerna har hämtats från hela världen, lavendel från franska Haute Provence, enbär från Skopje i Makedonien, eukalyptus från Portugal och ingefära från Nigeria.

Snuset går att köpa här, kanske något att ge bort i julklapp?

Mer läsning för snusälskare!

Ölsnuset med smak av humle finns att köpa nu

Snuspåsen som skyddar mot skador på tandköttet och tar bort svidet under läppen

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-06-29 15:03