Hoppa till innehåll

Rapstjärorna sätter säsongens rutiga skjorttrend – här är vinterns 5 snyggaste

Tom Cehlin Magnusson

Den rutiga skjortan är ett av vinterns mest älskade plagg. Den här vintern är det dock inte skogshuggaren som ger oss inspiration, istället är det de hetaste rapstjärnorna som visar hur du bär plagget.

Den rutiga skjortan är ett klassiskt plagg som egentligen aldrig går ur tiden. Den får dock sägas ha haft sin peak vid början av årtiondet då artister som Bon Iver, Fleet Foxes, Band of Horses och liknande skog- och skäggrockband regerade musikvärlden.

Om man kring 2010 skulle kombinera sin rutiga skjorta med Red Wings-kängor och mössa är det idag snarare till streetwear- och hiphopmodet man idag vänder sig för stilinspiration. Den rutiga skjortan i vintern går gärna i gula och svarta toner, och får gärna bäras oversize över en långärmad t-shirt.

Här är Cafés fem rutiga favoriter:

Från vänster: Gul skjorta från ASOS, grå från Filippa K, blå- och orangerutig variant från Paul Smith, blå från Schnayderman’s och rutig överskjorta från Our Legacy

Alla produkter är valda av Café. Inlägget innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Läs mer om hur det fungerar här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.