Hoppa till innehåll

Så blir klubben på Södra Teatern – Stockholms hetaste uteställe nu när man får dansa på lokal igen

Gänget bakom klubben på Södra Teatern

På med dansskorna! I höst är tanken att vi ska ta igen 1,5 år av klubbkarantän.

Klubb- och konsertlivet som vi en gång kände det är äntligen på väg att återigen bli verklighet. Den 29 september är det fullt tillåtet att exempelvis tugga galler på en Hurula-spelning på Debaser igen (Sveriges bästa rockartist spelar passande nog på restriktionssläppsdagen på just Debaser) – och att trängas på ett dansgolv på lokal.

En av de hetaste och självklara destinationerna för en blöt och dansant klubbkväll i höst är Södra Teatern. Den 8-9 oktober är det nypremiär för klubben belägen på Mosebacke på Södermalm. Klubben, som nyttjar Södra Teaterns flera våningsplan på bästa sätt, blev snabbt en succé när den startades av Stella Scocco och Stina Grape i januari 2020, men fick av pandemiskäl stänga ner precis när konceptet hade satt sig.

Nu blåser Stella Scocco nytt liv i klubben – den här gången med en utvidgad arrangörsensemble. Bland de nya tillskotten märks Mahsa Khoshnood, vd för skivbolaget Studio Barnhus och ett känt namn i Stockholms klubbscen, Norah, rutinerad eventarrangör och veteran från Göteborgs nöjesscen, samt Café-bekantingen och numer PR-mannen och discjockeyn Noel Montti.

Noel Montti, Iza Boëthius, Stella Scocco, Norah, Mahsa Khoshnood är gänget bakom Södra Teaterns klubb i höst.

Klubben kommer precis som för 1,5 år sen att bestå av tre huvudsakliga dansgolv. Kristallen som huseras av Noel Montti bjuder på disco, house och tidlösa klassiker. I Södra Teaterns restaurangdel kommer Norah boka dansanta favoriter från den internationella urbana musikscenen. Sist men inte minst kureras sjunde våningens Champagnebar av Mahsa Khoshnood, där arrangörerna utlovar de bästa nykomlingarna och de mest rutinerade från den elektroniska musikscenen.

För att peppa igång inför en höstens oräkneliga klubbkvällar (det är mycket att ta igen, eller hur?) hörde Café av sig till Stella Scocco, klubbens grundare och nöjeschef.

Stella Scocco är grundare och nöjeschef för Södra Teaterns klubb på Mosebacke.

Klubben på Södra Teatern drog igång i januari 2020, precis innan pandemin och blev snabbt en favorit. Kör ni vidare på samma känsla och koncept eller har ni skruvat på något?

– Det är verkligen samma koncept och känsla! Allt arbete som jag och Stina Grape gjorde ligger till grund för allt nytt nu. Jag brukar tänka på det som att vi gjorde någonting så bra som vi trodde det kunde bli och då öppnades dörrar som gör att vi nu kan göra det ännu bättre! Den största förändringen blir att varje dansgolv får någon som arbetar med att bara kurera just det dansgolvet. Det gör att vi får experter på just sina dansgolv vilket jag tror kommer göra bokningarna blir ännu mer kärleksfullt kurerade. Sen jobbar jag ju med att binda ihop allt till en helhet.

Folk har suttit i klubbkarantän 1,5 år. Vad tror du det får för effekter nu när allt dundrar igång igen?

– Åh detta är något jag funderar mycket på! Har alla vant sig vid lugna helger i skogen eller törstar man efter klubb? Jag tror kanske både och? Det jag vet är att nöjes- och livebranschen i alla fall planerar ett helt otroligt nöjes-år för dem som är sugna på konsert och klubb! En bra grej (till) med Södra är att vi stänger 03 så man kan definitivt mäkta med lite svampplockning dagen efter även om man stannar till stängning. 

Vad händer under premiärhelgen 8-9 oktober?

– Massa! Bland annat gör både Sam Ezeh och Bavé sina debutspelningar, vilket jag är så otroligt peppad på! Sen flyger vi in två DJ:s från UK till det urbana golvet, en från Amsterdam till Kristallens golv och Bella Boo och Pedrodollar från Studio Barnhus kör Champagnebaren. I foajén blir det live-jazz hela kvällen!

Klagande, ljudkänsliga grannar vid Mosebacke var en följetong för ett par år sen. Öppnas locket till den gamla konflikten på nytt nu?

– Det locket har nog aldrig riktigt stängts… Men vi får ha klubbverksamhet och det kommer alltid låta lite. Vi har ljudisolerat varje millimeter av huset och gör verkligen allt vi kan för att dra vårt strå till lassen. Vi vill inget hellre än att våra grannar ska komma och fira med oss! Det kan man väl ändå bjussa på efter det året kulturbranschen haft?

Slutligen: Varför ska man gå till Södra Teatern istället för klubbkonkurrenten Spy Bar?

– Haha, vilken giftig fråga! Spy Bar har ju öppet till 05 så mitt diplomatiska svar kommer bli – gör båda. Men Södra till 03 såklart, sista låten är ju den bästa! En taxi senare är du på Spy Bar? Det är inte så långt mellan Stureplan och Södermalm.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.