Annons
Annons

Nividas grundare tipsar om solglasögontrenderna för 2016

Spegelglas, senilsnören och runda bågar – Axel Jacobsson, grundare av Nividas, berättar vilka glasögontrender som gäller 2016.

Jonna Nordlund
Foto: Shutterstock

Våren ligger och lurar runt hörnet och trots att termometern fortfarande ligger och skvalpar runt nollgradigt har solen tidvis redan börjat blända oss. Vi kontaktade Axel Jacobsson, grundare av glasögonmärket Nividas, om råd för vilka glasögontrender som gäller 2016.

Transparenta bågar

850.nividas3

Nividas, 850 kronor, nividas.com

– Olika modeller av transparenta bågar är inne nu. Dels bågar i naturnära färger lite åt sandhållet, alltså färger i mer beige, gul och bärnsten men också i mer poppiga färger som typ blå, lila och rosa, helst med en transparent effekt så att färgen inte är helt solid.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Runda modeller

acnestudios.2295.2.s

Acne Studios, 2 295 kronor, acnestudios.com

– Solglasögon i runda modeller fortsätter att vara populärt även detta år och är en av 2016s största glasögon-trender.

Mönster

nividas.850.-Reykjavik.2

Nividas, 850 kronor, nividas.com

– Klassiska spräckliga mönster har funkat en längre tid och kommer fortsätta göra det. Det fortsätter att släppas solglasögon med klassiska brunspräckliga, sköldpaddsmönster men också med mer kamouflage-aktiga, spräckliga mönster.

Glasfärg

hejhejsommar

Ray-Ban, 2 380 kronor, ray-ban.com

– Spegelglas kommer mer och mer denna säsong. Annars håller de vanliga färgerna grått, brunt och grönt solglas i sig om man inte vill sticka ut lika mycket och behålla en klassisk stil.

 Senilsnöre

lespecs.602

Le Specs, 60 kronor, lespecs.se

– Jag tror att senilsnöre kommer att fortsätta vara populärt. Det är sjukt effektivt eftersom det är lätt att tappa sina glasögon.

Mer läsning!

12 snygga solglasögon – här är modellerna att satsa på i år

23 gånger Zlatan var en vanlig skön kille i ditt kompisgäng

Annons

Dela (19)
Tweeta

Annons


Laddar