Annons
Annons

vin-till-grillat-tips

Blir det middagsgäster till helgen? Oavsett om du bjuder på grillfest, sallad eller buffé så är det viktigt med rätt dryckesval. Här är sex suveräna matviner som garanterat lyfter din middag!

* * *

Annons

1

1) Perfekt till fisk och skaldjur

McManis Viognier 2012 nr 6290, 89 kr

Osar av blommor och tropiska frukter som mango, honungsmelon och persika. Det här vinet är den perfekta partnern till grillade fisk- och skaldjursspett kryddade med smaker som mynta och koriander.

2) Ett fynd till kryddiga köttbitar

Mas Janeil Special Edition 2012  nr 79687, 89 kr

Gilla Cafe.se på Facebook

Medelfyllig och mycket prisvärd sydfransos som bjuder på generöst med mörka bär, örter och lite lakrits. Vinet är fortfarande rätt ungt, så ge det någon timme i karaff innan du serverar det med grillat nötkött kryddat med vitlök och rejält med färska örter.

3) Salladens bästa kompis

Réserve de Bonnet Rosé nr 3181, 89 kr

Torr och frisk med smaker av hallon, vinbär, örter och lite fläder. Ett fräscht och läskande vin som ändå levererar en stadig och sammansatt smakbotten som gör det till sommarmatens bästa vän. Servera till matiga sallader med halloumi, kyckling eller fläsk.

2

4) Kungen av grillat

Girard Old Vine Zinfandel nr 22337, 165 kr

Zinfandel är kungen av grillat – det går inte att misslyckas. Det här vinet levererar enligt skolboken: frukt, mörk choklad, peppar, mörka bär – men utan att bli för syltigt. Bulla upp med revbensspjäll, hamburgare och rejäla biffar med fylliga såser och tillbehör.

5) Spanjor som smäller högt

Baron de Ley Gran Reserva nr 2548, 182 kr

En riktig stänkare! Duktigt lagrad och med Riojans klassiskt framfusiga fruktighet och vaniljtoner. Det här är ett vin som står pall för välkryddat nöt- och lammkött – eller varför inte vilt? – med smakrika tillbehör.

6) Fett gott till ljusare kött

Bourgogne Blanc Couvent des Jacobins,  nr 5798, 125 kr
Från stabile producenten Louis Jadot kommer det här vita vinet – fint fruktigt men också med bra syra och lite fetma. Till viss del fatlagrat, vilket gör att det passar ljusare kötträtter med lite mer smaker. Också ett självklart val till den lättare sommarbuffén.

Andreas Grube

* * *

Mer om dryck:

Bästa drinkreceptet för båten eller sommarstugan

Ölskolan – Cafés praktikant ger sig på att brygga bärs

Helgbuteljer: Bästa semesterbubblet

Helgbuteljer: 3 finfina sommarnyheter

Annons

Dela (3)
Tweeta

Annons


Laddar