Sommarens hetaste glassnyhet – ”varm” glass

Bild på den röda glassen Coldish framför grön bakgrund

Inga isande ilningar i gaddarna om Malmöbaserade Köld Ice Cream får bestämma. Om det funkar kan du testa i helgen då glassen kommer delas ut i Stockholm.

Robin Åberg  |  Publicerad 2021-06-10 10:39  |  Lästid: 2 minuter

Glass, det bästa som finns för att kyla ner knopp och kropp en varm sommardag. Men ibland kan det bli för mycket av det iskalla för ens arma tänder, och istället för nedkylning hamnar man där med en tandrad som skriker av smärta orsakad av ilningar.

Nu har den Malmöbaserade glasstillverkaren Köld Ice Cream knäckt koden och lyckats ta fram en ”varm” glass. Coldish som glassen heter är en sorbetliknande somrig blandning av blåbär, jordgubbar och sjögräs!

Varm och varm… jämfört med andra glassar är den helt klart varm. Coldish ska klara rumstemperatur bättre än vanlig glass och kan enligt Köld själva förvaras i kylskåp i flera timmar utan att smälta. På så sätt ska den vara lindrigare för alla som lider av ilningar i tänderna.

– Idén kom från insikten om att många inte kan njuta av vår vanliga glass för att man har problem med ilningar i tänderna. Vi har verkligen kämpat för att få detta i land. Jag är nöjd med resultatet men kan förstå om folk tänker att det verkar som mycket arbete för en glass skull, säger Peter Svanberg, kock på Köld Ice Cream.

För den som vill testa om Coldish verkligen är värd tiden Peter och hans kollegor lagt ner på den finns chansen nu i helgen då glassen kommer delas ut på olika platser i Stockholm. Kika på kartan nedan för information om var och när du kan få tag på varm glass!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2021-06-10 10:39