Hoppa till innehåll

Sony gör en remake på världens bästa Star Wars-spel

Två star wars-figurer

Under gårdagens Playstation Showcase visade Sony äntligen upp några höjdare som kommer till PS5. Bland spelen som skapade mest rubriker återfanns det nästan 20 år gamla Knights of the Old Republic.

Starten på den nya generationen konsoler har knappast gått som på räls för Sony och deras Playstation 5. Själva konsolen har det inte varit något fel på, tvärtom hyllades den stort när den släpptes. Det är två andra problem som fått generationsskiftet att halta: att det inte gått att köpa en PS5 (på grund av komponentbrist) och att det inte funnits nog med spel som motiverar ett köp.

Igår visade Sony till slut upp flertalet lösningar på det sistnämna problemet med en hel radda spel som åtminstone ser väldigt snygga ut. God of War: Ragnarök, Spider-Man 2 och Gran Turismo 7 är förstås stora titlar men vi fastnade för en högst otippad nyhet. Från ingenstans presenterades en total remake av Star Wars: Knights of the Old Republic, BioWares klassiker från 2003 som ofta benämns som det bästa Star Wars-spelet någonsin.

https://youtu.be/lL-RfE-ioJ8

Spelet utspelar sig tusentals år före händelserna filmerna vilket gav spelet en frihet att forma en egen story. Man spelar som en Jedilärling som går hela vägen från Jediskolan, till att fullfölja sitt öde som antingen följer den mörka eller ljusa sidan. Den mörka sidan lockar med sin kraft men skrämmer såklart också och i fronten för denna kraft finns den onda superbossen Darth Revan och hans Sith Empire (The Empajaaa!). Till skillnad från många senare Star Wars-spel hade Knights of the Old Republic ett långsammare tempo vilket främst kännetecknas av den turbaserade stridsmekaniken. Förhoppningsvis har de haft mod nog att bevara den mekaniken.

Originalets utvecklare BioWare är inte med på tåget denna gång. Istället är det Aspyr (som tidigare portat spelet till Mac, Android och iOS), Sony Interactive Entertainment och Lucasfilm Games som står för ombyggnationen. Men helt utan veteraner i teamet är det inte. Sony låter nämligen meddela att några av utvecklarna som gjorde originalet värvats till Aspyr.

Star Wars: Knights of the Old Republic kommer släppas som PS5-exklusivt innan det letar sig vidare till andra plattformar. När släpps däremot finns ännu ingen uppgift om.

5 andra trailers från Playstation showcase 2021:

Marvel’s Spider-Man 2

Insomniac lyckades med bravur att göra ett riktigt bra superhjältespel med Spider-Man som släpptes 2019. Att svinga sig mellan byggnader med en trikåklädd Peter Parker var barnsligt roligt och kompenserade för en makalöst förutsägbar historia. Med lite mer rutin hos Insomniac kan det här bli riktigt bra.

Marvel’s Wolverine

Insomniac lyckades tydligen så bra att de förärades med ett ytterligare superhjältespel. Trailern säger inte mycket men vi gillar känslan.

Gran Turismo 7

Här har vi en titel som faktiskt släpps relativt snart. Playstations stolthet inom racing-genren ser snyggare ut än någonsin. Bilporr!

God of War: Ragnarok

Förra God of War toppade många listor över årets bästa spel 2018. Här har man slängt in kanske det ballaste ordet som fnulats fram i norden i titeln och då kan det inte bli dåligt.

Ghostwire: Tokyo

Skyrim-skaparna Bethesda är ju numera en Xbox-utvecklare men här gör de ett sista(?) Playstationspel. Lite läskigt, lite The Matrix och lite floppvarning?

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.