Folk är besatta av affischen för nya Star Wars-serien

Star Wars: The Acolyte poster.

5 juni är det premiär för nya Star Wars-serien ”The Acolyte”. Nu har affischen för serien landat, och den verkar falla svårflirtade Star Wars-fans i smaken.

Joakim Almén | Foto: Disney+  |  Publicerad 2024-03-19 11:50  |  Lästid: 2 minuter

Årets stora grej inom det ständigt expanderade Star Wars-universumet är nya serien The Acolyte på Disney+. Serien har precis fått ett bekräftat premiärdatum (5 juni) och innan du gäspar och klickar på bakåtpilen skjuter vi raskt in att serien verkar (ovanligt) lovande för att vara en ny Star Wars-serie.

Varför? För att The Acolyte inte tvingas förhålla sig till Skywalker-eran, som så många Star Warska halvmesyrer till spinoff-serier tidigare.

Regissören Leslye Headlands (The Russian Doll) kommande serie utspelar sig drygt 100 år innan den lilla Anakin Skywalker gör entré i Episode I: The Phantom Menace. Sluttampen av den så kallade High Republic-eran är spelplatsen, ett tidevarv som främst skildrats i böcker och serietidningar, och handlingen kretsar kring hur de onda sitherna jobbar i det dolda för att ta över makten över galaxen som vi ser i Star Wars-filmerna.

”The Acolyte”-skådisarna Amandla Stenberg och Lee Jung-jae i samspråk med regissören Leslye Headland. Foto: Disney+

Huvudrollerna The Acolyte spelas av doldisen Amandla Stenberg och Squid Game-bekantingen Lee Jung-jae, och nu är den första affischen till årets stora Star Wars-serie släppt. Att döma av reaktionerna från den i regel svårtflirtade Star Wars-publiken så verkar The Acolyte kunna bli serien fansen har väntat på.

Den snygga affischen lockar med en ljussabel dränkt i blod – troligen tillhör ljussabeln en sithsk onding med tanke på det röda – och texten: ”I en tid av ljus reser sig ett mörker”.

Nedan följer ett urval av Star Wars-headsens hejarop.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-03-20 09:24