A36 listar världens 5 bästa spel: ”Ingen artist är lika bra som mig på CS”

A36 spelar dator.

A36 är en av Sveriges största rappare, vilket betyder ett hektiskt liv. Men när han har tid kopplar han av med spel, men vilka? Allra helst dessa.

Robin Åberg | Foto: Stephanie Lindgren / Red Bull  |  Publicerad 2024-02-20 15:45  |  Lästid: 3 minuter

Det har gått snabbt för den Göteborgsbaserade artisten A36 sedan det stora genombrottet med Samma gamla vanliga 2021. Ett album och 12 singlar senare har han en miljonpublik på Spotify och har vunnit Grammis för årets nykomling. Just nu är han aktuell med nya singeln Inga änglar (Na na na).

Men med framgången kommer också ett packat schema och stress så vad gör han för att slappna av? Gärna gaming visar det sig när Café träffar honom på lyxlanet Red Bull Gibaway i Göteborg, där han är på plats med polare och manager (som även är hans bror). Med tanke på omgivningen blev spel ämnet för samtalet.

”Jag spelar när jag har tid. När jag är hemma och inte jobbar. Ibland är man bara inne i Discord och skämtar och snackar skit med vänner. Kanske kör något game. Det blir som lite avslappning och terapi på ett sätt. Sen orkar jag inte spela så mycket längre, huvudvärken kommer efter två, tre timmar. Man kan inte ha den dopaminkicken hela tiden, det går inte”, säger A36, eller Geivar Shlaimon som han egentligen heter.

Är det multiplayer som gäller?

”Ja absolut, det är alltid roligare att spela med vänner.”

Är det samma när du gör musik?

”Jo, jag har alltid någon med mig, min manager, producenter och så som jag gillar att involvera mycket. Nu har jag även börjat jobba med andra artister och låtskrivare och jag 'collabar' med andra.”

Något spel du ser fram emot?

GTA 6 och sen ser jag faktiskt fram emot CS2 fortfarande, deras uppdateringar. Där händer det fortfarande mycket, jag hörde bland annat att det ska komma några gamla maps.”

A36 listar världens 5 bästa spel:

1. Counter-Strike

Foto: IGDB

”Det är spelet jag spelat mest, och alla versioner håller en otroligt hög nivå. Counter-terrorist mot terrorister är bara klassiskt och det är ett lagspel så man kan köra med vänner. Det är simpelt och komplicerat på samma gång.”

Är det nya CS 2 lika bra?

”Det är bra men jag föredrar CS:GO, kanske för att jag är ovan.”

Vilken svensk artist är bäst på CS?

”Jag gissar på mig själv, haha.”

2. GTA – hela serien

Grafik från GTA-spelen
Foto: Rockstar Games

”Jag spelade till och med de här första med kameran uppifrån, med brandsläckare och tanks. Så jag har varit med länge. Femman är nog den jag gillar mest men San Andreas är nära.”

3. Call of Duty: Modern Warfare (2019)

”Trots att jag inte är så bra på CoD är det väldigt skoj. Det är mer kaosartat än CS, går mycket fortare, så jag kan få lite huvudvärk när jag spelar det. Det nya Modern Warfare, med banorna rust och shipment, var jävligt skoj.”

4. FIFA

Foto: Getty Images.

”Jag spelar inte så mycket längre för det händer inte så mycket i utvecklingen, det känns som att det stannat upp. Enligt mig så är inte fotbollen heller lika rolig idag, hela fotbollsvärlden. Men jag har så många minnen från att ha spelat FIFA med kompisar så det måste med på listan ändå.”

5. Need for Speed: Most Wanted

Foto: EA Sports.

”Det här är ett barndomsminne. Det är bara ett skitkul spel, jag älskade det. Burn Out Paradise var också bra.”

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-02-21 10:47