“Sopranos” får en fortsättning – med samma manusförfattare som serien

Kultserien om familjen Soprano älskades av en hel värld – nu står det klart att skaparen David Chase skrivit ett manus till en film som utspelar sig innan händelserna i serien.

David Johansson | Foto: IBL  |  Publicerad 2018-03-09 13:03  |  Lästid: < 1 minuter

En hel värld sörjde när James Gandolfini gick bort i en hjärtinfarkt i Rom 2013. Han var mest känd som Tony Soprano – även om hans insats i Tony Scott och Quentin Tarantinos True Romance icke är att förglömma – maffialedaren i HBO:s legendariska serie The Sopranos, som gick under sex säsonger mellan 1999 och 2007.

I Sverige sändes det allra sista avsnittet i SVT2 den 21 oktober 2007. Sedan dess har många hoppat att serien och karaktärerna ska återkomma i någon form – en förhoppning som på sätt och vis krossades i och med Gandolfinis bortgång.

Nu står det däremot klart att seriens skapare David Chase har skrivit ett manus tillsammans med Lawrence Konner som utspelar sig i New Jersey på 1960-talet, och handlar om de eskalerande spänningarna mellan de Newarks italienska och afroamerikanska befolkning. I Sopranos har vi endast fått se en del av dessa upplopp i flashbacks.

Filmen heter i nuläget The Many Saints of Newark och David Chase har sålt manuset till New Line. Chase kommer själv att producera filmen – däremot inte stå bakom kameran som regissör (Chase regisserade Sopranos allra första och allra sista avsnitt).

Utöver filmtiteln, var filmen utspelar sig och att ett manus existerar finns ingenting annat känt om vare sig karaktärer, handling eller vilka skådespelare som är inblandade. Enligt Deadline däremot så kommer ”några älskvärda karaktärer från serien” att dyka upp i filmen.

Fler filmnyheter på samma tema:

Tom Hardy bekräftar – ska spela Al Capone i gangsterfilmen Fonzo

Brad Pitt joinar Leonardo DiCaprio i Tarantinos Manson-film

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 13:20