Hoppa till innehåll

Brad Pitt joinar Leonardo DiCaprio i Tarantinos Manson-film

Joel Linde

Brad Pitt gör Leonardo DiCaprio sällskap i Quentin Tarantinos kommande film om Charles Manson, som kommer få namnet ”Once Upon a Time in Hollywood”.

Så sent som i januari kom den glada nyheten att Leonardo DiCaprio skulle ha en roll i Quentin Tarantinos kommande film om Charles Manson och hans mordiska sekt. Nu kommer fler glädjande nyheter från Hollywood.

Brad Pitt – även han bekant med Tarantino från Inglorious Bastards – ansluter till rollistan. Vi får också veta vilka roller de två kommer ha. DiCaprio kommer spela Rick Dalton, före detta stjärna i en western-serie, och Brad Pitt kommer spela hans evige stuntman, Cliff Booth, skriver Variety.

”Båda kämpar för att lyckas i ett Hollywood de inte längre känner igen. Men Rick har en väldigt känd granne… Sharon Tate”, skriver Tarantino i ett uttalande.

”Jag har arbetat med det här manuset i fem år, och har bott i Los Angeles County i större delen av mitt liv, inklusive 1969 (då mordet på Sharon Tate ägde rum, reds anm), då jag var 7 år gammal. Jag ser verkligen fram emot att berätta den här historien om ett L.A., och ett Hollywood som inte existerar längre. Och jag kunde inte vara mer nöjd med det dynamiska samspelet mellan DiCaprio och Pitt som Rick och Cliff”, förklarar han.

Filmens titel, hittills tämligen okänd, kommer att bli Once Upon a Time in Hollywood, och den kommer ha världspremiär den 9 augusti 2019. Det blir alltså 50-årsdagen av de ökända morden som Manson-sekten begick på paret LaBianca, natten efter det att skådespelaren Sharon Tate och flera av hennes vänner mördades, natten mellan den 8 och 9 augusti.

Du gillar nog även:

DiCaprio klar för Tarantinos Manson-film

Netflix nya skräckfilm är så läskig att folk stänger av

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.