Hoppa till innehåll

Tom Hardy bekräftar – ska spela Al Capone i gangsterfilm

David Johansson

Filmen ”Fonzo” kommer följa gangsterbossen under hans sista år i livet – när hans mentala hälsa försämrades av en hjärninfektion, som ett resultat av obehandlad syfilis.

Tom Hardy är högaktuell som eremitliknande pilot i Christopher Nolans mästerverk Dunkirk, som tilldelades tre stycken Oscar förra helgen. Han spelar också huvudrollen i kommande filmen Venom, som följer Spidermans största fiende Eddie Brock – killen som blir förvandlad till den ultracoola antihjälten Venom av en utomjordisk symbios. Filmen har spelats in fram till nu, men Hardy sparar inte på krutet.

För knappt ett dygn sedan lade Hardy upp en bild på sin Instagram med texten: ”Time for Al Cap”, som bekräftar ryktena om att Hardy ska axla rollen som gangsterbossen som härjade i Chicago under alkoholförbudet.

Time for Al Cap

Ett inlägg delat av Tom Hardy (@tomhardy)

Filmen kommer gå under namnet Fonzo, och har varit i förproduktionsstadiet sedan 2016. Josh Trank har fått uppdraget att regissera vad som förmodligen kommer vara den mörkaste filmen hittills om Capone, om man får tro filmens synopsis:

”En gång i tiden var Alfonse Capone en hänsynslös affärsmän som styrde Chicago med järnhand. Vid 47 års ålder, efter att ha suttit fängslad i nästan ett årtionde, konsumerar demensen upp Alfonses sinne och hans förflutna gör sig påmint genom hemska minnen från sitt brutalt våldsamma urpsrung.”

Capone efter att han blivit friad från en anklagande dom om skattefiffel.

När Al Capone satt på Alcatraz menar flera av hans medfångar att de kunde höra honom vråla i desperation att ”Jimmy” skulle låta honom vara. James ”Jimmy” Clark var ett av offren i den ökända Saint Valentine’s Day-massakern. Jimmys närvaror i Al Capones huvud och andra plågoandar fortsatte att hemsöka honom ända till hans död vid 48 års ålder, och Fonzo ska alltså handla om Capones allra sista tid i livet.

Fler filmnyheter som vi ser fram emot!

Brad Pitt joinar Leonardo DiCaprio i Tarantinos Manson-film

Action Bronson i Scorseses Netflix-film The Irishman

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.