Sött, salt och syrligt när Marabou släpper höstens nya chokladsmak

Marabou choklad

Sveriges folkligaste chokladtillverkare släpper sin tredje och sista nyhet där svenska folket fått välja egna smaker.

Joakim Almén  |  Publicerad 2021-08-31 09:48  |  Lästid: < 1 minuter

Under 2020 engagemangsarrangerade Marabou en tävling där chokladdiggare fick chansen att skapa sin egen favoritsmak. Om du nu inte trodde att choklad intresserar svenska folket så kommer här ett bevis: fler än 99 000 personer har enligt chokladgiganten Marabou skickat in egna förslag till tävlingen.

Efter vad vi får anta ha varit extremt noggranna överläggningar i chokladfabriken levererade i februari i år den första smaken till butikshyllorna – en chokladkaka med popcornsmak. Popcornsmaken följdes upp av Marabou brownie, kokos & kaffe, ytterligare en smak skapad av folket. Nu är det dags att avrunda tävlingen med en sista smak och den här gången resulterar det i en 185-grammare med smakerna lakrits, hallon & caramel.

– Marabou lakrits, hallon & caramel är den tredje och sista av smaken som våra konsumenter har hjälpt oss att ta fram. Det är en enastående kombination av vår älskade Marabou mjölkchoklad, saltlakrits, hallon och en hint av karamellsmak. En efterlängtad kombination som många lakritsälskare har efterfrågat! säger Sara Sjöholm, varumärkesansvarig på Marabou.

Den vinnande smakkombinationen är skapad av 20-åriga Frederikke, och hennes namn pryder därför chokladens förpackning, och tillskillnad från Marabou brownie, kokos & kaffe blir lakrits, hallon & caramel en permanent inrättning i butikshyllorna.

Den nya chokladkakan Marabou lakrits, hallon & caramel kommer till butikshyllorna den 6 september. Pallar du inte vänta en vecka till går den att klicka hem redan nu hos Klippkungen.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-08-31 10:16