Hoppa till innehåll

Här är årets 6 glassnyheter från GB – pangar på med tre nya Magnum

GB Glaces glassnyheter 2023
Joakim Almén

Tre nya typer av Magnum och en ny Daimstrut är glassjätten GB Glaces nya dragplåster under glassåret 2023.

Det är inte bara award season som sköljer över oss just nu. Månadsskiftet januari/februari innebär också att det är dags att pumpa ut det säkraste vårtecknet av dem alla: glassbolagens glassnyheter för året. Tidigare idag släppte Hemglass sina första nyheter för glassåret 2023, och nu är det dags för glassgiganten GB Glace att locka med vad som komma skall.

I år låter man sin allra populäraste glassort Magnum avyttra sig i tre nya smakvarianter. Ett beslut som torde landa väl hos det glassälskande svenska folket.

GB:s nya glassar börjar säljas vecka sex. Och eftersom ingen utöver key account managers och revisorer vet vilka datum vilka veckor innebär så kan Café, med hjälp av en googling, berätta att alla nyheter börjar säljas i butik från och med måndag 6 februari.

Nedan följer samtliga sex glassnyheter från GB Glace 2023.

Magnum Double Starchaser

85 ml. Rekommenderat butikspris 31 kr.

Så säger GB: ”Sikta mot stjärnorna och njut av den mest perfekta Magnumglassen för ljumma sommarkvällar. Magnum Double Starchaser är en härlig kombination av dubbla glassvirvlar av lyxig popcorns- och kola smak, täckt av ett generöst lager seg kolasås och doppad i exklusiv mjölkchoklad med krispiga bitar av karamelliserade popcorn.”

Magnum Double Sunlover

85 ml. Rekommenderat butikspris 31 kr.

Så säger GB: ”För dig som inte kan få nog av varma sommardagar introducerar GB Glace detta år den soligaste Magnumupplevelsen någonsin. Magnum Double Sunlover är en kokosglass blandad med virvlar av syrlig mango och passionsfruktsås, doppad i två lager, först i mango och passionsfruktsås och sedan ett härligt lager vit choklad med kokosflingor.”

Magnum Raspberry Swirl

90 ml. Rekommenderat butikspris 33 kr.

Så säger GB: ”Den nyaste veganglassen från Magnum är en sommarfräsch hallonglass med läckra virvlar av hallonsås. Magnum Raspberry Swirl är överdragen med Magnums veganska choklad som smälter i munnen och lämnar efter sig en underbar kombination.”

Daim Mint

150 ml. Rekommenderat butikspris 30 kr.

Så säger GB: ”Den klassiska Daimstruten kommer nu i en oemotståndlig mintig smakkombination, perfekt för varma dagar där du längtar efter en glass som har både fräschhet och sötma. Krämig mintglass med Daim-bitar, doppad i den ikoniska Maraboumjölkchokladen – allt serverat i en frasig våffla, en ny Daim-ikon är född.”

Kingis Raspberry Licorice

78 ml. Rekommenderat butikspris 20 kr.

Så säger GB: ”Kingis Raspberry Licorice är sommarens höjdpunkt för lakritsälskaren. En glass som tar sig an den klassiska smakkombinationen av lakrits och hallon, men gör det på sitt eget vis. Krämig hallonglass med lakritsöverdrag och ett stort lakritshjärta i mitten. Perfekt hela sommaren igenom och i lagom storlek så att du orkar äta riktigt många.”

Twister Monstaahh

70 ml. Rekommenderat butikspris 15 kr.

Så säger GB: ”Twister Monstaahh kombinerar tre lekfulla monstersmaker: syrlig citron, sött grönt äpple och uppfriskande blåbär. Det här är en glass som stimulerar alla smaklökar och lämnar efter sig en berg-och dalbana av olika smakupplevelser. Tillverkad av äkta frukt, naturliga färger och smaker kommer Twister Monstaahh att bli en favorit för alla äventyrliga barn och vuxna i sommar.”

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.