Hoppa till innehåll

Stekhet elbilstillverkare öppnar iskall butik

Polestars butik i Rovaniemi

Kika in i Polestars spektakulära pop-up-butik vid polcirkeln.

Svenska elbilsmärket Polestar fortsätter att agera piggt. Nyligen lanserade den sportiga SUVen Polestar 3 och för bara några veckor sedan släppte man tillsammans med svenska el-mc-märket Cake en perfekt pendlarmoppe.

Näst på tur på marknadsschemat? En iskall om än bildskön pop-up-butik belägen vid polcirkeln i Rovaniemi, Finland. Den tillfälliga butiken kallar man för Snow Space, den första av sitt slag för ett bilföretag, som är byggd helt av snö och is.

Den 12 meter höga byggnaden är inspirerad av Polestars huvudkontor i Göteborg och ligger omgiven av byggnader ritade av den legendariska finska arkitekten Alvar Aalto. I byggnaden kommer Polestar 2 att visas upp tillsammans med isskulpturer skapade av lokala konstnärer som återger bildelar som fälgar, fjädring och bromsar.

Cirkulär användning av material är en nyckel i Polestars hållbarhetsstrategi, och enligt ett Polestar själva är Snow Space ett bra case för begreppet cirkuläritet. De 3 000 kubikmeter snö som använts för att bygga bilaffärsigloon har transporterats med elektrisk lastbil från närliggande skidorten Ounasvaara, dit all snö och is kommer att återföras när butiken klappar igen i slutet av februari.

Snow Space kommer också att fungera som en plattform för samarbetet mellan Polestar och Arctic Design Week i Rovaniemi. Tillsammans strävar båda enheterna efter att främja och visa upp hållbar och ansvarsfull design. 

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.