Hoppa till innehåll

Polestar och Cake släpper snygg pendlarmoppe

Cake och Polestars Makka 2022
Joakim Almén

Två heta svenska elfordonsmärken skakar samarbetstass.

Svenska mc- och moppepionjären Cake är känd för sina snyggt designade elfordon. Bland Pharrell Williams favorit-mc:s succéer märks bland andra den lilla elmoppen Makka.

2021 skakade Cake samarbetsnäve med en annan svensk elfordonstillverkare, Polestar. Tillsammans med elbilsmärket släppte man Cake Makka Polestar edition, en modifierad elmoppe som bar designdrag av en Polestarbil. Samarbetet blev mycket lyckat och sålde slut direkt. Och vad gör man när man får en succé på halsen? Man upprepar den.

Nu släpps nästa samarbetsmoppe mellan Cake och Polestar. Den nya Makkan släpps i färgen ”sky blue” och är inspirerad av den elektriska konceptbilen Polestar 6 som visades upp i våras.

Konceptbilen Polestar 6 är den designmässiga inspirationen bakom Cakes nya Makka-moped.

Förutom den skräddarsydda färgen kommer Makka Polestar edition utrustad med en slimmad strålkastare och dämpare från det exklusiva fjädringsföretaget Öhlins. Den nya utgåvan har också en avtagbar bakre hållare som underlättar för transport och som kan anpassas för att bära lådor, ställ, passagerarsäten och mer. Allt för att göra det elektriska pendlingsfordonet ännu mer flexibelt.

Cake Makka Polestar edition har en toppfart på 45 km/h och två körlägen för utökad räckvidd eller balanserad prestanda. Elmopeden säljs och levereras av Cake men versionen Polestar edition är exklusivt tillgänglig på utvalda Polestar-marknader via Polestar Additionals webbshop från den 14 december.

Cake och Polestars design-Makka kostar 53 000 kronor. Via Cakes hemsida kan du läsa mer om elmoppen.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.