Stiliga MMA-proffset Nico Musoke: ”Jag skulle aldrig ha på mig kläder med tribals och drakmotiv”

cafevik  |  Publicerad 2014-10-06 16:25  |  Lästid: 3 minuter
mma-nico-musoke-ufc-intervju

Nyligen gjorde MMA-fightern Nico Musoke sin fjärde UFC-match – och besegrade ryssen Yakovlev. Nico har varit professionell utövare sen 2007, men till skillnad från många andra i sportvärlden har han ett stort stilintresse. Vi frågade ut honom om förebilder, pinsamma köp och hur man hittar passande kläder när man är vältränad.

* * *

Berätta om ditt intresse för kläder!

– Det är ett intresse som har vuxit fram med tiden. Stil är ett uttryck precis som allt annat, och det är spännande att se hur jag kan påverka folks intryck av mig med mina kläder.

Hur skulle du beskriva din stil?

– Stilrent och klassiskt. Jag bär tidlösa plagg som typ rutiga skjortor och välsittande kavaj och skor, det kommer man långt med.

Du är lång och vältränad. Hur tänker du kring passformen?

– Vissa jeans och skjortor kan ge väldiga problem med kragarna och så. Eton-skjortor sitter bra över halsen utan att strama åt, men ändå utan att vara tält. Deras tighta skjortor kan jag rekommendera. Och Levi’s, jag har knappt några andra jeans.

Hur ska man tänka som vältränad när man letar efter kläder?

– Testa hur de sitter! Och tänk på att det inte räcker med att ett plagg ser bra ut, det måste hålla också. Om ett par jeans är snygga men sitter så stelt att det känns awkward att gå runt i dem, då är de för tighta.

Är du Sveriges bäst klädda fighter?

– Det beror på vem du frågar. Men jag kan sticka ut hakan och säga att jag är villig att ta täten!

Har du någon stilförebild?

– Jag ser upp till den som lyckas blanda saker och sätta kläder i oväntade sammanhang. Rapparen ASAP Rocky betyder oerhört mycket. Han kan ha Acnejeans utan att bry sig! Pharrell Williams är också cool, han är en del av en urban trend som växer sig allt starkare.

nico-mosuke-mma-intervju

När man är vältränad som Nico Musoke så är passformen A och O.

* * *

Pinsammaste plagget i garderoben?

– Jag ska inte nämna några namn, men det finns en trend bland fighters att bära t-shirts med tribaler och drakar, och det har även jag gjort för några år sen. Vissa gör det än idag. Jag tycker inte att det ligger någon tanke bakom, det är en identitetsgrej och bara skrikande för skrikandets skull. Då kan man lika gärna stå med ett plakat och skrika.

Vad skulle du aldrig ta på dig?

– Man ska aldrig säga aldrig, men en alltför bred slips ser galet ut. Ögonen fastnar på den, det spelar ingen roll hur snyggt klädd man är i övrigt, en bred slips gör pannkaka av allt.

Tre plagg som varje man måste ha i garderoben?

– Kostym är ett måste. Inte nödvändigtvis en svart, men gärna en mörk. Du kommer alltid att få användning för den.

– En välsittande t-shirt. Du ska kunna ha den för sig själv eller leka med olika lager. Den ska vara hel, ren och sitta snyggt. Det finns inget värre än när någon tar av sig övertröjan och så har de ett tält under.

– Ett par snygga skor. Dressade åt det fina hållet, men inte nödvändigtvis svarta. De ska vara lite smalare och passa till kostymen. Snygga skor fyller sin funktion och ger samtidigt en extra dimension till helheten.

Vem är Sveriges bäst klädda man?

– Svårt att komma på en…

Café utnämnde ju Jason Diakité till Sveriges bäst klädda man 2014.

– Ja, jag tänkte säga honom först, men sen kändes det för uppenbart. Men jag väljer honom, han är en väklädd herre som blandar stilar hejvilt utan att det blir för mycket. Han klär sig medvetet, det märks i allt det han gör.

 

Jonatan Loxdal

* * *

Mer om mode:

Bär packningen med stil – här är snyggaste ryggorna just nu

Satsa på svart – 10 denimplagg som ger dig en dressad look

Sparka igång hösten med rätt känga – här är 6 modeller som garanterat lyfter din stil

Vi får inte nog av skinnjackor! Haffa säsongens trendigaste plagg – här får du fem fina förslag

”Hur kan jag bära en polotröja utan att det känns obekvämt?”

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-18 16:36