Hoppa till innehåll

Stjärnkocken: Därför ska du äta McDonalds cheeseburgare upp och ner

Fävikenkocken Magnus Nilsson och en cheeseburgare från McDonalds.
Joakim Almén

Den gamle Fäviken-kocken Magnus Nilssons trick ritar om kartan för hur du äter en cheeseburgare.

Magnus Nilsson är kocken som under många år levererade storslagna matupplevelser på en av världens bästa restauranger, tvåstjärniga Michelinkrogen Fäviken magasinet i Järpen mellan Åre och Östersund.

Under 2010-talet var Nilsson en av Sveriges främsta stjärnkockar, men valde att dra sig tillbaka till en lugnare tillvaro som fruktodlare i Skåne efter att Fäviken bommade igen verksamheten 2019.

Men maten på Fäviken lever kvar i mångas minne – precis som Magnus Nilssons revolutionerande McDonalds-trick från en gammal intervju med Cafés syskontidning King.

Den här korta passagen ur en längre intervjun kanske inte kommer att förändra ditt liv – men det kommer eventuellt att ändra sättet du äter en cheeseburgare från McDonalds på för alltid.

Har du några guilty pleasures när det kommer till mat?

”Jag delar inte in mat i fin- och fulkultur. Jag kan uppskatta en kebabpizza lika mycket som femstjärning fine dining.”

När åt du på McDonalds senast?

”Det var några år sedan nu. Max frekventerar jag mer oftare. På deras restaurang på Arlandas inrikesterminal har jag definitivt synts till ett par gånger. Men McDonalds lilla cheeseburgare är inte dum alltså. Inte dum alls. Vill du ha ett tips?”

Hemskt gärna.

”Pröva att äta deras cheesburgare upp och ner nästa gång. Då kommer den inlagda gurkan i direktkontakt med tungan vilket ger en helt annan smakupplevelse.”

Lifehack!

”En smakrevolution!”

Äta cheeseburgare upp och ner? Try it, you’ll like it. Foto: Getty Images

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.