Hoppa till innehåll

Stockholms Stadsmission släpper hållbar sportkollektion

Nanna von Knorring

Stockholms Stadsmission lanserar en ny sportinspirerad kollektion med namnet re:sport. Det är varumärket Remake som släpper kollektionen gjord av återvunna material, efter att mängden sport- och träningskläder ökat i textilinsamlingarna.

Att hitta hållbara sportkläder kan vara en utmaning, eftersom träningskläder i dag ofta består av nyproducerad polyester. Samtidigt har mängden sportkläder som dyker upp i textilinsamlingarna på Stockholms Stadsmission ökat. Nu breddas det hållbara utbudet på marknaden när Stockholms Stadsmissions eget varumärke Remake lanserar den sport- och träningsinspirerade kollektionen re:sport.

Re:sport består av sportinfluerade plagg som är gjorda av återvunna secondhandkläder. Alla produkter är gjorda av återvunna secondhandplagg och textilier, vilket innebär att varje plagg är unikt och tar tillvara på redan existerande material.

– Remake har främst jobbat med naturmaterial tidigare, men då vi sett en ökad tillgång av sport- och funktionsplagg i Stockholms Stadsmissions textilinsamling så satsade vi på det här nya konceptet. I och med att polyester som finns i sportkläder kan återvinnas i all oändlighet så går det hand i hand med vår tanke att skapa ett hållbart mode, säger Karin Sterner, designer och verksamhetsledare på Remake, i ett pressmeddelande.

I kollektionen finns toppar, kjolar, byxor, kepsar och gympapåsar. Plaggen kommer att säljas i Remakes egen pop up-butik som öppnar i Hornstullgallerian i Stockholm den 1 mars.

Artikeln publicerades först på ELLE.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.