Stockholms Stadsmission släpper hållbar sportkollektion

Stockholms Stadsmission lanserar en ny sportinspirerad kollektion med namnet re:sport. Det är varumärket Remake som släpper kollektionen gjord av återvunna material, efter att mängden sport- och träningskläder ökat i textilinsamlingarna.

Nanna von Knorring | Foto: Stockholms Stadsmission  |  Publicerad 2018-02-28 10:52  |  Lästid: < 1 minuter

Att hitta hållbara sportkläder kan vara en utmaning, eftersom träningskläder i dag ofta består av nyproducerad polyester. Samtidigt har mängden sportkläder som dyker upp i textilinsamlingarna på Stockholms Stadsmission ökat. Nu breddas det hållbara utbudet på marknaden när Stockholms Stadsmissions eget varumärke Remake lanserar den sport- och träningsinspirerade kollektionen re:sport.

Re:sport består av sportinfluerade plagg som är gjorda av återvunna secondhandkläder. Alla produkter är gjorda av återvunna secondhandplagg och textilier, vilket innebär att varje plagg är unikt och tar tillvara på redan existerande material.

– Remake har främst jobbat med naturmaterial tidigare, men då vi sett en ökad tillgång av sport- och funktionsplagg i Stockholms Stadsmissions textilinsamling så satsade vi på det här nya konceptet. I och med att polyester som finns i sportkläder kan återvinnas i all oändlighet så går det hand i hand med vår tanke att skapa ett hållbart mode, säger Karin Sterner, designer och verksamhetsledare på Remake, i ett pressmeddelande.

I kollektionen finns toppar, kjolar, byxor, kepsar och gympapåsar. Plaggen kommer att säljas i Remakes egen pop up-butik som öppnar i Hornstullgallerian i Stockholm den 1 mars.

Artikeln publicerades först på ELLE.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 14:04