Annons
Annons

Stockholms bästa 5 vinbarer just nu

Stockholm vinscen kokar och nya grymma ställen poppar upp runt om i staden. Cafés dryckesredaktör Andreas Grube tipsar om sina fem favoriter just nu.

Andreas Grube

Yes! Numera är det riktigt kul att vara vinvän i Stockholm. Utbudet ökar stadigt, och det dyker upp fler och fler ställen som är riktigt bra – och med tydliga och egna identiteter.

Gillar du klassiskt, Nya världen, naturvin, eller kanske lite av varje? I dagsläget är det faktiskt bara att välja och vraka. Här är mina fem favoriter just nu:

Tyge & Sessil, Brahegatan 4 (bilden)

Charmig vinbar som hör till Niklas Ekstedtkoncernen, och där skicklige sommelieren Maximilian Mellfors häller vin med van hand.

Annons

Fokus på naturvin, men här finns också en hel del annat kul på listan för den som vill.

Folii, Erstagatan 21

I gamla El Mundos lokaler har stjärnsommeliererna Béatrice Becher och Jonas Sandberg nyligen öppnat upp stans kanske bästa vinbar just nu. Brett sortiment både från gamla klassiska regioner till nya och spännande – där det mesta finns att få på glas, och dessutom till väldigt rimliga priser. Gå dit!

The Burgundy, Yxsmedsgränd 12

Jodå, hederliga The Burgundy håller stilen. Det är något visst med det här stället, det känns som att det alltid händer nya grejer, att det alltid är något på gång. Dessutom har de ju en maffigare vinlista än de flesta kan drömma om.

Bar à Vins, Narvavägen 32

Franskt så det står härliga till både vad gäller mat och vin. Hål-i-väggen-känsla som gör det lätt att bara slinka förbi på ett glas eller två.

Restaurang Agnes, Norra Agnegatan 43

Egentligen ingen regelrätt vinbar i ordets rätta bemärkelse, men kan ändå inte låta bli att nämna det här stället. Agnes är räddningen i en annars vinös öken här i krokarna runt Kungsholmstorg. Vinlistan är diger, välkomponerad och väldigt humant prissatt, och det går alldeles utmärkt att glida in här och bara ta ett glas. Men passa gärna på och testa någon av smårätterna när du ändå är där…

Annons

Dela (115)
TweetaLaddar