Hoppa till innehåll

Åreng: Det här är bäst i dryckesvärlden just nu

Snacket Sweeds och Emil Åreng.
Emil Årengs blogg.
Emil Åreng

Puben, baren, snackset – här är Cafés dryckesredaktörs främsta måsten från dryckesvärlden just nu.

Puben: Duvan Pub, Stockholm

Känslan när man kliver in på Duvan är att det känns som om skiten har stått där i 100 år. Klyschigt, jag vet, men det är så det känns. Här är det avskalat såväl på tallrik som i glas som gäller. Maten är klassiskt brittisk med inslag av det flottiga franska. Menyn byts ut konstant, vilket inte gör ett skit med tanke på att handlaget i köket är lika bra som ute i matsalen, och Guinnessen är helt fenomenal. Ett måste för den som söker en kvarterskrog där man kan sitta ner och bara hålla käften och njuta.

Baren: Häktet Vänster, Stockholm 

Även fast Svante Garsten Schön har blivit framröstad till Sveriges bästa bartender i Bartender Choice Awards i typ alla år så är Häktet Vänster ändå något av en doldisbar i krog-Stockholm. Svante skriker inte högst i branschen, precis som Wallenbergarna så verkar han i det tysta. Han gör sin grej och han gör det riktigt bra. Gå dit och utbrist: ”Va fan, hit borde man gå oftare.” 

Snackset: Sweeds

En annan har ju en hyfsad förmåga att dricka upp det mesta som kommer i ens väg men det är inte varje dag som man tuggar i sig något som smakar whisky eller gin. Vuxengodiset Sweeds är veganskt vingummi gjord på sprit och vin från skånska vingårdar och destillerier. Bra jobbat, Sweeds, nu kommer jag att lukta whisky dygnet runt.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.