Hoppa till innehåll

Stockholms Bränneri släpper glöggflirtande Negroni

Stockholms Bränneri Winter Negroni

Nu är det (snart) jul igen: Stockholms Bränneris glöggaktiga succédryck Winter Negroni är tillbaka på Systembolaget.

Efter att trendiga destilleriet Stockholms Bränneri under flera år släppt en poppis Gin & Tonic-glögg bestämde man sig förra året för en julstädning i sortimentet – bort med Gin & Tonic-glöggen och in med en färdigbuteljerad Negroni. En dryck de själva hävdade inte riktigt var en glögg men samtidigt ”mer glögg än våra tidigare glögg”.

Stockholms Bränneris juliga spritdryck, där bäriga toner, julkryddor och sötma gifter sig med Negronins djupa smak och bitterhet, kallade de för Winter Negroni. Den glöggflirtande Negronin blev så pass uppskattad att man väljer att köra vidare på samma produkt och koncept även i år.

Stockholms Bränneris glöggaktiga dryck Winter Negroni finns att köpa på Systembolaget med artikelnummer 8740402.

Stockholms Bränneris Winter Negroni utgår från Stockholms Bränneri Dry Gin tillsammans med bränneriets rönnbärsbaserade Stockholms Aperitif – Röd som kryddas upp med klassiska julkryddor såsom kryddnejlika, kardemumma, apelsin och kanel. I slutsteget adderas djupa toner från kallpressade körsbär och svartvinbär som ger den färdigbuteljerade drinken sin viskositet och stora smak.

”Vi blev överösta av positiva ord över vår Winter Negroni med svenska smaker ifjol, så vi kunde inte annat skapa en ny batch av denna fantastiska produkt. Det känns som att folk verkligen uppskattar en julprodukt som även går att avnjuta kall bredvid all klassisk varm glögg. Winter Negronin är något helt unikt som vi har jobbat hårt med att hitta den perfekta balansen på mellan fruktigheten, ginen och beskan ihop med julkryddorna.” säger Anna Wikner, medgrundare av Stockholms Bränneri, och fortsätter.

”Vi är väldigt stolta över att Systembolaget också i år gett oss chansen att finnas tillgänglig i julsortimentet i butik redan från start. Winter Negronin finns nu tillgänglig i cirka 30 butiker. I fjol samlade vi alla gemensamma krafter på bränneriet för att kunna släppa 6 000 flaskor i början av säsongen för att möta det stora intresset inför släppet. Dessa flaskor sålde slut snabbare än vad vi någonsin kunde förvänta oss så vi fick jobba otroligt hårt hela julsäsongen för att försöka göra vår produkt tillgänglig för alla de som ville ha.”

Stockholms Bränneris ekologiska glögg Winter Negroni finns tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment och i flera butiker nu. En flaska på 500 milliliter kostar 192 kronor och alkoholhalten är 22 procent.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.