Hoppa till innehåll

Stora groominglistan för 2017!

Groomingåret 2017 kommer ta mig (och förhoppningvis många andra män) bort från det basala och tråkiga till mer skräddarsydd hudvård. Smala lösningar för problemområden och stort fokus på produkter som är bra för dig OCH miljön känns som en av de hetaste trenderna. Nedan listar jag mina drömprodukter för våren 2017 och hoppas inspirera er … Continued

Groomingåret 2017 kommer ta mig (och förhoppningvis många andra män) bort från det basala och tråkiga till mer skräddarsydd hudvård. Smala lösningar för problemområden och stort fokus på produkter som är bra för dig OCH miljön känns som en av de hetaste trenderna. Nedan listar jag mina drömprodukter för våren 2017 och hoppas inspirera er läsare till ett mer medvetet groomande. Gör som Marlon, ta en kall dusch och ta hand om dig.

20177

* * *

hud17.nealsyard

Universalkräm för återfuktning, solbränd hy och nattmask, med 99% organiska produkter, 459 kr, Neal’s Yard Remedies

17.kielhs.serum

Precision lifting & Pore tightening serum, 540 kr, Kiehl’s 

Med extrakt av jäst och pelargon reducerar detta serum fina linjer och minimerar synliga porer. Drömprodukt m.a.o.

17.loreal

Pure Clay/Exfo/Clay, 129 kr/st, L’Oreal Paris

Absoluta drömtrion, L’oreals masker hjälper till med alla specifika problemområden, they’ve got ya covered om du är torr i pannan, fet på kinderna eller fnasar i hela ansiktet. Eukalyptus och lera i Purify rengör på djupet, extrakt från röda alger i Exfo avlägsnar döda hudceller och ger lyster och Glow absorberar smuts med kol. Best budget buddies!

17.olehenriksen

Power peel, 556 kr, Ole Henriksen

För det lite saftigare priset får du 6 behandlingar; Steg 1: Almond polish för att peela och rengöra. Steg 2: Lemon strip för att peela och förnya. Steg 3: Chamomile comfort för att neutralisera och lugna huden. Via omvägar och från likasinnade hudnördar har jag fått tips om denna.

17.verso

Deep Hydration Mask, 799 kr, Verso Skincare

Med hyaluronsyra (vätskebärande sockermolekyl) och grapefruktextrakt är denna långverkande fuktmask ett måste för den torre. Även om man ser ut som en plastikopererad Hannibal Lecter när man bär den så är den perfa inför stora fester, långa resor eller efter en torr dag på stranden.

17.kiehls

Rakgel, 165 kr, Kiehl’s

Bra förberedelse och vassa verktyg är A och O vid rakning. Kiehl’s rakgel gör rakningen till en dröm.

17.loccitane

Immortelle Precious Mist, 130 kr, L’Occitane

Alla eftermiddagströtta datoranvändare behöver en facial mist vid skrivbordet. Bara för att du vänder papper på Försäkringskassan eller forskar i förhistoriska matvanor betyder inte att du inte kan ta hand om fejan.

17.ordinary

Niacinamide 10%, 57 kr, The Ordinary

Vitamin B3 hjälper till radera blemmor och tilltäppta porer. Detta är ännu en produkt jag hört cirka 200% bra om och väntar med spänning på att den ska komma hem till mitt badrumsskåp. Och hur billig?!

17.malingoetz

Bodylotion med vitamin b5, 677 kr, Malin + Goetz

En lyxig fuktkräm för kroppen! Skippa din 2-liters vattniga kräm från Ica Maxi och satsa på en lyxigare variant.

17.hermes

Tvål Terre d’Hermès, 280 kr, Hermès

Ja. Bara ja. Kan inte alla tvål bara vara Hermes?

17.bersa

Kroppsskrubb, 129 kr, Berså

Att regelbundet skrubba kroppen tar bort döda hudceller och öppnar upp stängda porer. Har du ryggacne kan det t.ex vara bra att investera i en snäll skrubb. Se dock till att den inte innehåller mikroplaster som förpestar djurlivet i våra hav och sjöar.

17.PTR

Pumpkin Enzyme Mask, 599 kr, Peter Thomas Roth

OK, nu snackar vi. Alla, och då menar jag ALLA som jag snackat med som äger denna mask säger att det är Guds gåva till hudvård. Den bokstavligt talat fräter bort död hud och du ser ung, pigg och nästintill nyförlöst ut. Högst upp på min önskelista för våren!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.