Hoppa till innehåll

Stora trendlistan för 2017

Att 2017 ens finns är ett mirakel. Med profetior hit och dit om att världen skulle gå under 2012 och/eller 2016 kan man ju bara vara glad att vi lever! Vi har i mångt och mycket lämnat det sterila, vita hemmet bakom oss och satsar stenhårt på färgstark individualism. Det udda, loppisfyndade och personliga kliver … Continued

Att 2017 ens finns är ett mirakel. Med profetior hit och dit om att världen skulle gå under 2012 och/eller 2016 kan man ju bara vara glad att vi lever! Vi har i mångt och mycket lämnat det sterila, vita hemmet bakom oss och satsar stenhårt på färgstark individualism. Det udda, loppisfyndade och personliga kliver in och motar bort industri och shabby chic. Här kommer en trendrapport att *klippa ut och spara* för hela 2017.

Rosa

Riktiga män bär rosa. I vår bär vi rosa hoodie med ljusa jeans och vita sneakers, låt den pigga vårfärgen ta plats i den klassiska garderoben på sportiga plagg. Perfekt till en lätt solbränna.

Hoodie, 700 kr, Weekday

Keps, 200 kr, Weekday

70’s studio

Nu blir hemmen murrigare! Utbytt är posters med kartor över Paris och vita soffor. Nu vill vi ha mönstrade fåtöljer, prickiga begonior och en rostad pastellig färgskala. Tänk er en lyxig fransk hotellobby 1976 ca. Knulligt och med mjuka former, sammet och långluggade mattor. Bilder från Stina Goya och Layered.

Normcore blommor

Ut med romantiken, inga fler pioner, ranunkler och rosa fluff! Nu fyller vi hemmen med spretiga och fula normcoreblommor. Kallor, nejlikor, kängurutassar och papegojblommor. Sätt i färgstark vas och njut av individualismens storhet. Bilder från @hannastefansson och @jennypennyfredriksson.

Färgstark keramik

De senaste säsongerna har den svarta, handgjorda keramiken dominerat inredningen. Nu kommer den grova och färgstarka och tar plats. Kakan Hermansson gör samarbete med Artilleriet och vässar deras nordiskt svala stil samtidigt som Göteborgsbaserade Malwina Kleparska sammanfogar udda bitar och skapar fantasifulla ljusstakar med stort habegär.

Vida byxan

2017 blir byxan vid. Med inspiration från kockarnas arbetsbyxor och 30-talets sjömän får vi mer svängrum, höger midjan och vips så har vi en ny silhuett för män. Snortighta jeans är borta och 90-talets fladdriga skejtjeans är tillbaka igen.

Eamon, 1 999 kr, Tiger of Sweden

Buco, 1 900 kr, Our Legacy

Terrazzo

Konststenen terrazzo flyttar in. Nog för att marmor är ett tidlöst material men det trendigaste köket eller badrummet just nu för tankarna till kommunala trapphus och offentliga miljöer. Materialets många möjligheter till olika färgsättning tilltalar kunderna men absolut trendigast är brunsvarta kombinationer.

Pennor från Hay och bord från ReisPettersson.

Brodyr

En av vårens heta hantverkstrender är brodyr. Personliga patches sätts på jeansjackor, trasiga byxor och väskor. Gucci tar det ett steg längre och erbjuder sina kunder personligt broderade lappar att sätta på skor, väskor och skjortor. Osäker? Put a lapp on it.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.