Svenska Stutterheim öppnar i New York – hyllas i New York Times

För sex år sedan öppnade Alexander Stutterheim butiken på Södermalm i Stockholm. Nu expanderar han till New York.

Joel Linde | Foto Stutterheim  |  Publicerad 2016-05-26 12:19  |  Lästid: < 1 minuter
stutterheim-new-york-butik

För sex år sedan startade Stutterheim Raincoats sin verksamhet på Södermalm i Stockholm. Så här sa grundaren Alexander Stutterheim då:

– Jag hittade min morfars gamla svarta regnjacka i en lada i Roslagen förra sommaren. Som homage till honom väckte jag och en mönsterkonstruktör liv i morfars galonrock igen.

Inspirerad av sin morfars gamla regnjacka syddes en premiärmodell för hand i en upplaga om 400 exemplar till priset 1 500 kronor.

Och lanseringen blev lyckad. 2013 fick Stutterheim i uppdrag att designa en regnrock för det exklusiva varuhuset Barneys i en kollektion med Jay Z. Även Kanye West har fotograferats i en regnrock från Stockholmsmärket.

Rocken som designades för Jay Z-kollektionen.
Rocken som designades för Jay Z-kollektionen.

Nu, 2016, öppnar Stutterheim upp sin första butik utanför Sverige, på klassiska Mulberry street på Manhattan i New York. Tidningen New York Times skriver om nyheten med rubriken "A Beloved Swedish Outwear Brand Settles in New York", men trots de fina orden är de själva väldigt ödmjuka.

– Det är inte som att vi öppnar upp en fulländad butik, säger marknadsdirektören Johan Loman till NY Times, och fortsätter:

– Men vi lär oss vartefter, och det kommer bli väldigt spännande.

Butiken ligger på 232 Mulberry Street, New York.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-03 09:57