Annons
Annons

Succé för Fördomspodden – passerar 1 miljon lyssningar

I september lanserade Café Fördomspodden och den växte snabbt till en av Sveriges populäraste poddar. Nu – efter blott 20 avsnitt – har Fördomspodden slagit den magiska gränsen 1 000 000 lyssningar.

Redaktionen

Magnus Betnér är den senaste gästen i Fördomspodden.

Om man gör tvärtom vad alla journalistiska regler säger, kan det fungera? Ja, för i förra veckan nådde Cafés Fördomspodden den magiska gränsen med 1 000 000 lyssningar. I Fördomspodden intervjuar Cafés Emil Persson kända män och kvinnor genom att strunta i traditionella frågor och istället presentera sina egna, högst personliga och väldigt humoristiska, fördomar om dem. Emil Persson är själv förvånad över succén:

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

– Alla som väljer att i dag starta en ny podcast bör ställa sig själva frågan ”BEHÖVS DETTA?” (ja, i versaler), så det är klart att jag kände tveksamhet och milt självhat inför att ens sjösätta Fördomspodden, men uppenbarligen har den slagit an någon jävla sträng hos folk [CH1] [Office2] och ingen är förstås gladare för det än jag. Man ska aldrig underskatta människors intresse för att spekulera ounderbyggt och hänsynslöst om andra. Nu ökar vi.

Fördomspodden finns på den globala podcastplattformen Acast. I dag har Acast 400 svenska poddar under sitt tak och ser en tydlig trend på hur nytt innehåll skapar engagemang.

– I kombination med Emils träffsäkerhet, humor och sitt nya tänk på hur en standard intervjupodd ska låta, har Fördomspodden lyckats fånga både en existerande som så väl en helt ny podcastpublik. Vi ser ett tydligt samband mellan produktion, tight innehåll och smarta upplägg med det ökande lyssnadet. Bortsett från det grundläggande att innehållet är sjukt kul och har fått många att skratta högt på tunnelbanan flera gånger, ser vi en annan faktor som bidragit till Fördomspoddens lyssnarsuccé. Aller och Café har genom en initial investering i ljudannonsering om sin nya podd, i 400 andra aktiva Acastpoddar, på ett smart och effektivt vis nått nya lyssnare i exakt rätt miljö, säger Viann Jalal, innehållschef, Acast.

Fördomspodden är halvvägs in i andra säsongen, och inspelningarna sker varje vecka i Aller mMedias poddstudio i centrala Stockholm. Snart kommer bland annat Miriam Bryant och Camilla Läckberg att dyka upp. Men det finns enligt Emil Persson en drömgäst från första säsongen, som ännu inte tackat ja.

– Jag tror att Fördomspodden på många sätt är den bästa image rehab som finns. Att ställa upp är verkligen att släppa all kontroll över situationen och jag tror att våra lyssnare är smarta nog att både fatta och respektera gästerna för det. Sanningen är att kungahuset i allmänhet och Chris O’Neill i synnerhet skulle må bra av en lite bjussigare approach till medierna – han fascinerar mig gränslöst och världen behöver fortfarande få veta om han dricker mjölk direkt ur paketet eller inte.

Fördomspodden hittar du i din poddspelare – eller här!

 

 

Annons

Dela (127)
TweetaLaddar