Hoppa till innehåll

Fördomspodden åker på liveturné: ”Som podden fast högre i tak och med vissa showelement”

Fordomspodden Live – turnéschema.

Emil Persson och Cafés Fördomspodden är tillbaka – i dubbel bemärkelse. Café tar tempen på Emil Persson inför den nya poddsäsongen och stundande liveturné i vår.

För oss som uppskattar Emil Perssons Pierre Thorsson-knorriga formuleringsglädje och specifikt produkten där den knorriga formuleringsglädjen får flyga fritt blåser det redan nu trivsamt behagliga vårvindar. Fördomspodden är tillbaka med en ny säsong där den alltjämt fascinerande Thomas Di Leva är premiärgäst. Nästa vecka väntar Fördomspodden Live på Södra teatern i Stockholm och i maj tar Persson sina fördomar och applicerar dom på kända personer live på scener i Göteborg, Malmö och Växjö.

Vi tog ett snack med Emil Persson om hur han tacklat framgångarna med projekten bortom Fördomspodden, varför Paolo Roberto är drömgästen i podden – och vad nattliga DM-löften om ”loska i munnen” egentligen innebär.

Hallå där Emil Persson! Fördomspodden är tillbaka med en ny säsong, Alla mot alla, som du är producent för, har Filip & Fredriks bästa tittarsiffror sen, ja, när då? Och i fredags rev du av en fyrplus-premiär enligt DN av Countryklubben som du har varit med och startat. Indiciekedja som pekar mot att Emil Perssons Q1 2020 är en hyggligt ljus tillvaro?

– Det är faktiskt inte utan att det finns lite ljusglimtar här och var men det enda jag lärt mig av livet är att allt ALLTID går åt helvete så det vänder nog innan du ens hinner publicera det här. Tror jag kanske har hål i en kindtand till exempel. Det orkar jag inte.

Rolig bokning med Di Leva som första gäst. Vilka fler namn vet du nu kommer dyka upp i nya säsongen?

– Framförhållning är ingen paradgren så jag kan nog bara svara ärligt och tråkigt: Sarah Dawn Finer och Lars Lerin. Det är det jag vet. Sedan ligger jag på Paolo Robertos ”folk”, som varje säsong, men om det plötsligt skulle bära frukt hade det varit en större skräll än att Jesper Börjesson numera är techkonsult.

Du har ju snart avverkat 80 procent av Sveriges kändiselit – vilka tre önskenamn har fortfarande inte varit med?

– Paolo Roberto, Kristina Lugn och valfri jävel ur kungahuset.

Ett av förra årets mest spända stämningslägen i poddstudion var när härskmästare Stefan Sauk gästade. När har DU varit som mest rädd och nervös i Fördomspodden?

– Jag är oftast mest rädd innan inspelningen börjar och svettigast var det nog faktiskt inför just Stefan Sauk. Men när man ska anklaga Stefan Sauk för att sitta hemma på kammaren och ensamheila tycker jag ändå att rädslan kan passera som befogad.

Vilka typer av personer gör dig nervös generellt?

– Människor vars personligheter man inte riktigt lyckas dechiffrera. Har en sjuklig besatthet av att försöka förstå mig på folk, tror jag.

Running gags har löpt som en röd tråd genom Fördomspoddens historia. Vilket återkommande skämt är du minst tillfreds med, 7-Eleven-mannen månne?

– 7-Eleven-mannen är en populärkulturell institution och du vet det. Min Born to run eller Thriller.

”Godmorgon. Eller bara morgon?”-mannen: Emil Perssons egen ”Born to Run”.

Du kör ju Fördomspodden live i Stockholm på Södra teatern nästa fredag. Nästan slutsålt om jag förstått det rätt. Vad kommer du på bjuda på för show?

– Det går inte att säga det här utan att låta som att man tar på sig en tvångsmässig pr-hatt, men jag känner uppriktigt att det är en helt otroligt stark lineup: en av Sveriges skarpaste hjärnor som något slags konferencier/introroastare av mig – plus två av mina favoritgäster all-time. Och så kommer 7-Eleven-mannen att streaka mot slutet.

På tal om Fördomspodden Live. Du ska ju precis som många andra populära poddare ge dig ut på en liveturné i vår. Berätta om detta och plugga fritt.

– Live Nation hörde av sig och undrade om jag inte ville ge mig ut i landet och det tyckte jag lät som en helt fantastisk idé. Orkar inte brasklappa mer kring den tvångsmässiga pr-hatten men även här är det rakt igenom ljuvliga ex-gäster som återvänder, tyvärr FÅR jag inte avslöja dem än. Men det kommer att vara precis som studiopodden, fast högre i tak och med vissa showelement. Inget spelas in, man får vara på plats om man vill uppleva det. Biljetter på livenation.se.

Ola Salo, Charlotte Perrelli, Peter Jihde, The Ravellis och alla tennisgubbar… Växjö, som du ju nästan är ifrån och gör ett turnéstopp i, skriker efter en ny känd person att omfamna. Är det du?

– Jag hoppas inte det, det vore ett enormt underbetyg till Växjö som stad. Och jag är inte säker på att Växjö ens omfamnat klart typ Lars-Åke Lagrell än? De har så de klarar sig.

Är Lar-Åke färdigkramad av Växjöborna?

Vad är det grövsta du fått höra om din egen person 2020? 

– Jag fick ett nattligt DM från en person som ville att jag skulle komma till Högalidsgatan för att få ”en loska i munnen”. Kunde inte riktigt avgöra om det var ett ömhetsbevis eller ett hot och har således aldrig lämnat någon mer on read.

Ditt instaflöde ser precis ut som förra gången vi gjorde en ”Hallå där!” Inför en ny säsong av Fördomspodden. Det är Fördomspodden-service som gäller. Kommentar?

– Avföljningsknappen är, precis som förra gången vi gjorde en ”Hallå där!” inför en ny säsong av Fördomspodden, right there.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.