Hoppa till innehåll

Ljuger Emil Persson om sin längd? Café tar tempen på Fördomspoddens programledare inför nya säsongen

Emil Perssons och Cafés ”Fördomspodden” är tillbaka med en ny säsong. Vilka gäster kan vi förvänta oss i säsongen, och kommer Joe Labero äntligen att kunna besvara huruvida han anar någon omedelbar mörk energi hos sig själv? Vi fångade Emil Persson för att söka svaren.

De flesta större mediehusen har vid något (eller flera) tillfällen ”inspirerats” av konceptet och applekar baserade på samma koncept har gått, och går, varma både på för- och efterfester. Originalet heter alltjämt Fördomspodden och upphovsmannen är fullt lika alltjämt Cafés Emil Persson.

Nu är Fördomspodden äntligen tillbaka med en ny säsong. I säsongens första avsnitt, som släpps imorgon onsdag 20 februari, besvarar TV4:s svärmorsdröm Pär Lernström Emil Perssons knorriga fördomar om hans person. Inför stundande säsongspremiären passade vi på att fånga mannen som satt småländska Väckelsång på kartan (nåja) för ett gäng frågor.

Äntligen, får man verkligen säga, är Fördomspodden tillbaka med en ny säsong! Vad har du haft för dig sen förra säsongen gick i mål med den oväntat bjussiga Kalle Moraeus?

– Har tagit mig an vintern på ungefär samma sätt som jag utgår från att Kalle Moraeus gjort: med sprit och svårmod. 

Hur mår Emil Persson 2019?

– Bättre än 2015 men sämre än 2012.

Pär Lernström är premiärgäst. Vilka gäster kan vi förvänta oss i årets säsong?

– Varje säsongsuppehåll tänker jag att det är över, att det inte finns några fler kända svenskar som antingen inte redan varit med eller som helt enkelt inte vill. Men glädjande nog blir jag alltid motbevisad. Kan teasa med Jill Johnson, Özz Nûjen, Camilla Kvartoft och en tv-doktor som uppskattar vinterresor till så kallade varmare breddgrader. Inte med färre.

Soldoktorn Mikael Sandström.
En väldigt solbränd doktor är en av gästerna i den nya säsongen.

På tal om gäster. Kommer Joe Labero kunna besvara huruvida Joe Labero anar någon omedelbar mörk energi hos Joe Labero den här säsongen?

– Jag var faktiskt i Las Vegas och träffade Labero för ett helt annat projekt i december så våra vägar har nu korsats. Kan avslöja att jag har intensiv mejlkontakt med hans pressperson Magnus Stråberg i hopp om att få till ett möte även över podcastmikrofonerna. Magnus, om du googlar dig själv – lös det.

Om man är HELT grön och aldrig lyssnat på Fördomspodden, vilket avsnitt börjar man med?

– Även om jag förstått att det – glädjande jävla nog – är en hel del som tunear in alldeles oavsett vem som gästar så är min övertygelse fortfarande att det blir en mer optimerad lyssningsupplevelse om man själv har ganska starka åsikter om personen som grillas och på så vis kan jämföra mina fördomar med sina egna. Med andra ord tror jag att vi har att göra med ett klassiskt fall av ”gräv där du står”. Det var det långa svaret. Det korta är David Lagercrantz.

Axl Rose har fortfarande inte gästat podden: vem är egentligen din drömgäst?

– Chris O’Neill. Den här typen av intervjuer är exakt vad människorna i kungahuset borde göra för att visa att de minsann också besitter kött, blod, och självdistans. Kommer det någonsin att hända? Tyvärr lika lite som svaret på nästkommande fråga.

Ingen ”Hallå där!” utan inskohornad – kroklös – fråga. Så… vinner Liverpool Premier League?

– Se föregående svar.

Bonus! Emil Persson besvarar 6 fördomar om honom själv.

1. Det irriterar dig gruvligt när dina gäster SLIRAR med sanningen på knarkfrågorna, men hade rollerna varit omvända hade du fan svarat på exakt samma avhållsamma sätt.

– Ja.

2. En hårtransplantation kommer att göras inom ett, MAX två år.

– Det är eländigt med håret – och rent hypotetiskt hade jag möjligen kunnat betala en del för att ha en riktig, organisk kalufs – men när man inte välsignats med en sådan tror jag rent generellt att man mår bättre av att förlika sig med det och gå vidare. Du vinner några, du förlorar några.

3. Du röstar rött för att det är comme il faut i din bekantskapskrets, men en blå röst är bara en sprängd miljonbarriär i AB:t och ett riksdagsval bort.

– Detta tror du inte ens på själv.

4. Diskrepansen mellan hävdad längd och verklig längd, den grova.

– Jag fick 1,79 i passet vid där vrålanaloga mätningen på expeditionen för flera år sedan och det är väl den information jag vidarebefordrar om någon nu skulle vara intressemässigt torftig nog att ens fråga. Sedan har det nog alltid känts som att det kanske är en eller två centimetrar för mycket men det är ju inte direkt så att jag har energi till att utkräva svenska staten på något slags ommätning.

5. Du får sitta på fingrarna för att inte använda VERSALER minst tio gånger per framvärkt krönika i Café.

– Mer sannolikt att detta är PROJICERING från ditt håll.

6. Det bekommer dig inte att det minsta att din Instagram, likt Gabriel Batistutas dito under fotbolls-VM, har förvandlats till en digital affischering av nya Fördomspodden-avsnitt.

Emil Perssons Instagram och Gabriel Batistutas Instagram.
(Flöden) lika som bär: Emil Perssons Fördomspodden-service och Gabriel Batistutas målservice.

– Det bekommer mig lite men jag orkar inte riktigt göra något åt det. En gång i halvåret är jag packad och tycker att det är briljant innehåll att lägga upp en lite för lång storyrant om det faktum att hamburgerkrogen Barrels i Gamla stan har dill på sina pommes frites. Man får försöka fånga mig då.

Fördomspodden med Emil Persson är tillbaka med en rykande ny säsong onsdagen 20 februari. Podden finns på Acast och där poddar, som det heter, finns.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.