Hoppa till innehåll

Superfighten mellan Mike Tyson och Jake Paul ställs in

Björn Carlsson

Årets stora snackis i boxningsvärlden har blivit avbokad och vi får vänta och se om den någonsin blir av.

I sommar skulle en av proffsboxningens verkliga giganter, Mike Tyson, göra comeback i ringen. Den 57-årige veteranen väntades gå upp mot den trettio år yngre Youtubern och influencern Jake Paul under ett livestreamat galaspektakel på Netflix. Den stora åldersskillnaden har väckt mycket åsikter och det var med skräckblandad förtjusning som folk följde förberedelserna inför drabbningen. Redan från start fanns det många frågetecken, det var oklart vilka regler som skulle gälla under matchen, om den skulle kategoriseras som en uppvisningsmatch och om Iron Mike ens skulle få grönt ljus att tävla från läkarteamet.

Tyson som vann 37 matcher i rad och var obesegrad fram tills han förlorade mot Buster Douglas i Tokyo Dome 1990 har inte varit i ringen på snart tjugo år och nu verkar det bli ännu längre. För några dagar sen blev han illamående och yr på en flight från Miami till Los Angeles och läkare kunde konstatera att det var magsår som spökade. De rådde boxningslegenden att vila och att ta det lugnt med träningen tills han var helt återställd. För att Tyson ska kunna få möjlighet att återhämta sig i lugn och ro och ta hand om sin hälsa är nu supermatchen mot Jake Paul uppskjuten på obestämd tid och ingen information om ett potentiellt nytt datum har släppts.

Detta är såklart ett rejält slag i magen på alla fightfans som längtat efter att se en Youtuber i sina bästa år idka slagsmål med en snart sextioårig man med ansiktstatuering, magsår och ischias.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.