Hoppa till innehåll

Superkockens nya satsning: framtidens veganska hamburgare

Ärtor och svamp står på menyn när Marcus Samuelsson och Peas of Heaven lanserar vegoburgaren MBoom på Bastard Burgers.

”Sveriges godaste veganska burgare”. Så säljer svenska plantbaserade livsmedelsföretaget Peas of Heaven in sin senaste produkt, framtagen i tajt samarbete med New York-baserade kocken och entreprenören Marcus Samuelsson. Den växtbaserade hamburgaren, som fått namnet MBoom Burger, är gjord på ärtor och svamp och lanseras exklusivt hos Bastard Burgers den 23 februari, där burgaren blir ett stående inslag på streetfoodkedjans gröna meny.

– Vi förenades i en orubblig passion för kompromisslös street food och strävan efter verklig förändring – inte bara för idag eller imorgon, utan för de kommande tio till tjugo åren. Det har varit en fantastisk resa, från Harlem till Härryda, där vi utvecklat över fyrtio olika versioner av burgaren för att slutligen nå den ultimata smaken och texturen, säger Marcus Samuelsson.

Burgaren markerar startskottet för ett långsiktigt partnerskap mellan Samuelsson och Peas of Heaven, och utvecklingen av nya plantbaserade produkter är i full gång. Ambitionerna är höga och siktet är inställt på dagligvaruhandeln.

– Plantbaserad mat är framtiden och vi strävar efter att utbudet av veganskt protein ska vara lika omfattande och eftertraktad som kött inom de kommande fem åren, säger Marcus Samuelsson.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.