Här kan du bo som i en bungalow i vattenbrynet i Stockholms skärgård

Har du länge närt en dröm om att bo vid vattnet, eller vill du bara semestra i en naturnära miljö? Då är Svartsö Logi något för dig.

Olle Arnell  |  Publicerad 2017-07-07 11:28  |  Lästid: 2 minuter

En bit ut i Stockholms skärgård, mellan Waxholm och Möja, ligger Svartsö. Här jobbade Anna Klyvare och hennes man på Svartsö krog, och allt efter att antalet besökare ökade kom efterfrågan på fler övernattningsmöjligheter än på Vandrarhemmet på andra sidan ön.

– Gästerna ville kunna stanna över natten i närheten av krogen och då blev det här en enkel lösning, berättar Anna Klyvare när Café ringer upp.

Lösningen Anna talar om är tre stycken canvastält som slagits upp nere vid vattenbrynet på öns södra strand. Varje tält är monterat på ett större trädäck, med tillräckligt avstånd till varandra för att det ska kännas privat. Läs mer om tälten här.

– Först var det enkla tält med tältsängar, men numera är det mer bekvämt med riktiga sängar och ett ordentligt trädäck.

Man kan sova upp till fyra personer i varje tält. Priset för två personer är 4 000 kronor, och är man tre eller fyra i sällskapet kostar det 1 500 kr per person.

Har inte tältat på 25 år. Det har hänt en del i utvecklingen 😳😍

Ett inlägg delat av Maria Bergström (@f.d.wollmaryxkullsgatan)

I priset ingår, förutom övernattningen, även 4-rätters middag på Svartsö Krog och en välfylld frukostkorg som levereras direkt till tältet på morgonen. Mer om priserna här.

Tälten har funnits på Svartsö sedan 2014 och efter ett lugnare förstaår ökade efterfrågan markant redan året därefter. Även i år är succén ett faktum.

– Redan i slutet av maj var hela säsongen uppbokad, säger Anna.

Då ställer jag mig i väntelistan på hemsidan!

– Gör det, men det är 200 personer före dig så chansen att du kommer in som reserv är dessvärre relativt liten.

Så ni expanderar till nästa år?

– Nej, det är inte planen. Kanske att det blir ett fjärde tält, men inte mer än så. Vi är inte ute efter att skapa en turistby utan vill hålla det som det är nu – personligt och privat.

 

Om jag ändå vill åka ut till Svartsö då, var kan jag bo?

Testa sjöbodarna nere vid Alsvik brygga, jag tror inte att de är fullbokade för i år.

View this post on Instagram

Our home for the weekend ⛺

A post shared by Sophia Marinho de Lemos (@girlinmenswear) on

Kanske något att boka in i kalendern redan till nästa år?

Till Svartsö åker man båt, antingen med Waxholmsbolaget eller Strömma Kanalbolagets Cinderellabåtar. Waxholmsbolagets båtar avgår från Strömkajen och Cinderellabåtarna från Nybrokajen. Resan tar 1,5 h – 2 h beroende på vilken båt du väljer, och maj-september går flera turer per dag. Stig av vid Ahlsviks brygga och gå ca 200 meter österut längs grusvägen. 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-07-11 09:48