Annons

Svenska Myrqvist vill utmana skobranschen – släpper handgjorda herrskor

Handmålade och randsydda skor är ingredienserna när svenska Myrqvist släpper sin första skokollektionen. Tanken är att erbjuda skor av hög kvalitet till ett lågt pris, inspirerade av den svenska naturen.

Tom Cehlin Magnusson

Det svenska skovarumärket Myrqvist startade förra året, med ambitionen att sälja herrskor av hög kvalitet till ett förmånligt pris. Nu i höst släpper man sin första skokollektion.

2

Kollektionen består av sex Goodyear-randsydda modeller där inspirationen har kommit från den skiftande svenska naturen med dramatiska fjäll, karga kuster och lummiga bokskogar. Modellerna skiftar från traditionella oxford-skor till chelseaboots och chukkaboots i mocka.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Undersole

Alla skorna är randsydda, eller ”goodyear welt”-ade som det också kallas, som förenklat kan beskrivas som en skotillverkningsprocess där skons bind- och slitsula fästs med skons överdel genom en extra läderremsa. Detta för att öka vattentätheten och hållbarheten i skon. Sitt namn fick processen då Charles Goodyear Jr uppfann ett sätt att konstruera skor på detta sätt genom att använda en maskin.

Märkets tillverkning sker i Indien där man arbetar med skomakare med över 40 års erfarenhet. Samtliga lädermodeller målas även för hand.

Skorna finns tillgängliga från och med denna vecka på herrstil.com.

Se alla skor i bildspelet nedan:

8
Visa bildspel

/
...
Visa mer

 

 

Annons

Dela (93)
Tweeta

Annons


Laddar