Annons
Annons

”Pudrad peruk eller rufsiga lockar och det charmigaste genombrottet på år och dar”. Så löd motiveringen för vinnaren av ”Årets bäst klädda man” på ELLE-galan 2014 – skådespelaren Adam Pålsson.

* * *

I kväll kommer modevärldens vassaste kostymer och glittrigaste klänningar fylla Grand Hotell för årets upplaga av Elle-galan. Ett av de åtråvärda priserna som delas ut av Cafés systertidning går till ”Årets bäst klädda man” (se de andra vinnarna och kategorierna här).

Adam Pålsson, 25, fick sitt stora genombrott i rollen som ”Rasmus” i Torka aldrig tårar utan handskar. Han är dessutom sångare och låtskrivare i  bandet År&Dar. I vår är han aktuell på Dramaten med pjäserna Svarta djuret sorg samt Amadeus där han spelar mot Johan Rabaeus.

Café satte sig ner med Adam för att prata om hans syn på mode, flickvännens klädkontakter och hur mycket han längtar efter lite hår på bröstet.

Årets bäst klädda man, det är få förunnat. Grattis!

Annons

– Tack så mycket! Det var väldigt oväntat faktiskt, men riktigt kul. Jag var helt säker på att de hade tagit fel Adam när de ringde och berättade. Så jag satt där och försökte komma på något sätt att säga att det inte kunde vara jag som hade vunnit, haha.

Hur skulle du beskriva din stil?

– Avskalat och harmoniskt. Jag inspireras mycket av Frankrike på 50- och 60-talet. Du vet, en vit uppknäppt skjorta så brösthåret sticker ut och en glödande cigarr i mungipan. Nu har inte jag något brösthår, så det är ju synd. Men det är det jag siktar på.

När började ditt intresse för mode?

– Det började nog någon gång i mellanstadiet. Jag var skejtartypen då. Sedan minns jag att mina föräldrar blev riktigt arga när jag gick och köpte en svindyr tröja. Men jag använde den varje dag under väldigt lång tid – så det var väl spenderade pengar.

Lägger du mycket pengar på mode?

– Nej, inte överdrivet mycket. Men jag köpte ett par skor för 4 500 kronor och det är nog det dyraste jag köpt – men jag är sjukt nöjd. Tar man bara hand om dem så kan man använda skorna varje dag, och då är det ju värt varenda krona.

Har du något favoritmärke?

– Jag gillar väldigt mycket från Acne. Sedan jobbar flickvännen på Filippa K så jag har ju mycket därifrån också. Och så Stutterheim. Det är mina kompisar. Om man nu kan ha Filippa K som en kompis, haha.

Mycket inhemska märken alltså?

– Ja, jag håller mig till det. Sedan ska jag vara ärlig och säga att jag egentligen inte har någon jävla koll på mode. Jag kör mest på mörka färger. De säger ju i branschen att man inte ska blanda för mycket olika färger.

Vilket är ditt ”måste-ha-plagg”?

– En riktigt snygg kavaj måste man ha som sitter bra. En kavaj som du verkligen vill ha på dig varje dag. Den ska sitta tajt mot kroppen.

Vad står högst upp på din önskelista just nu?

– Faktiskt ingenting just nu, jag är otroligt nöjd med de kläder jag har. Jag behöver inte ha några fler plagg. Jag vill snarare ha sol och värme så att man får ta av sig sina plagg igen!

David André

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar