Hoppa till innehåll

Swatch och Blancpain släpper dykarklockor till överkomligt pris

Swatch och Blancpains nya dykarklockor.
Joakim Almén

Efter förra årets omtalade Moonwatch-klockor tillsammans med Omega är Swatch tillbaka med nytt samarbete.

Förra året släppte klockmärkena Swatch och Omega tillsammans klockan Moonwatch. Ett lyckat samarbete som snabbt sålde slut snabbt och som beskrevs som en innovativ och prismässigt överkomlig variant av Omegas ikoniska Speedmaster.

Nu skakar schweiziska urmakarna Swatch återigen samarbetsnäve, den här gången med Blancpain. Den nya klockkollektionen heter Bioceramic Scuba Fifty Fathoms och hedrar den första dykarklockan som skapades för 70 år sedan.

I kollektionen ingår fem mekaniska klockor som bär alla kännetecknen för den gamla klockikonen samtidigt som de inkorporerar element från Swatch egen serie av dykarklockor, Scuba. Varje modell i Scuba Fifty Fathoms-serien hämtar inspiration och, som det heter på marknadsföringsspråk, hyllar de fem världshaven med olika designelement. Prismässigt kräver klockorna inte ens en halv månadslön – 4 400 kronor går varje klocka loss på och det är ett köp per kund som gäller.

Kollektionen är olimiterad och finns att köpa i utvalda Swatch-butiker nu. Nedan kan du spana in de olika klockorna i den nya klockserien. Mer info om kollektionen hittar du här.

Arctic Ocean

Pacific Ocean

Atlantic Ocean

Indian Ocean

Antarctic Ocean

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.