Hoppa till innehåll

Så hånas Stallones klocka på nätet: ”Smiddes i Domedagsbergets eldar”

Anaïs González Cruz

Dödskallar, ormar och ädelstenar. Rambo hade varit stolt.

Ett riktigt lyxigt armbandsur är en oumbärlig accessoar i den stilsäkres garderob. Klockor av Rolex, Cartier och Patek Philippe hamnar högt bland drömköpen med en kvalitet och estetik som anses vara väl värda att tömma plånboken för.

Montegrappas klocka Chaos kvalar nog inte in på någons önskelista – trots att den faktiskt designats av Sylvester Stallone. Eller kanske just därför.

Det automatiska armbandsuret är en explosion av dödskallar och ormar, tillgänglig i såväl silver som guld. Den allra dyraste modellen har dekorerats med ädelstenar och kostar 775 000 kronor.

– En märklig blandning av gökursestetik, tatuering och 1500-talsuttrycket Memento Mori, tycker Cafés klockexpert Anders Modig.

Klockan utformades av skådespelaren för några år sedan som ett exklusivt tillägg i det italienska märkets Chaos-kollektion, en rad pennor som också de fått en tydlig Stallone-touch.

Produkten har föga förvånande sågats på Amazon och nu har de underhållande recensionerna blivit virala. Här är tre reaktioner:

Batteriet kan inte bytas med hantverk som du och jag besitter. Klockan smiddes i Domedagsbergets eldar, och kan enbart lämnas in för service där.”

Varje gång klockan slår 3 visar sig två magiska enhörningar, som beviljar dig tre önskningar per tillfälle.

Det var svårt för mig att accepteras av det lokala satanistiska gillet. Men jag var så IN efter att ha köpt klockan. Och jag behövde inte ens göra initieringsriten.”

Satsa på en betydligt snyggare modell i vår – kolla in Cartiers nyheter för 2017. Men tänk efter ordentligt innan du köper en ny klocka! Här är 5 smarta tips.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.