Hoppa till innehåll

Ta en titt på Ikeas inredning för gamers

Ikea agerar nu medlare i alla relationer där den ena parten är betydligt mer spelintresserad än den andra. Så här kommer möbeljättens gamingkollektion se ut.

Med kollektionen Brännboll riktar Ikea in sig på en målgrupp som (triggervarning för elaka fördomar) kanske inte normalt prioriterar inredning: tv-spelsfans. Kollektionen innehåller 20 produkter med ambitionen att göra hemmiljön för gamers lite bekvämare, men också hemtrevlig även när man inte spelar.

”Med Brännboll omfamnar vi idén att gaming är för alla och hör hemma överallt i hemmet. Det handlar om att göra det enkelt för människor att skapa utrymmen som är anpassade för gaming, boende och allt däremellan”, säger Philip Dilé, Product Design Developer på IKEA of Sweden. ”Vi hoppas att den här kollektionen ska uppmuntra vänner och familjer att umgås och skapa glädje och samhörighet genom gemensamma gamingupplevelser.”

Foto: Ikea
Foto: Ikea

I ett pressmeddelande berättar Ikea att kollektionen rimligt nog fokuserar på sittmöblerna, med en mängd ergonomiska stolar som är utformade för att stödja olika gamingställningar och scenarier, inklusive en uppblåsbar stol. Dessutom introduceras en gamingstation, utrustad med en vikbar bordsskiva, integrerad förvaring för PC-torn och kabelhantering, som enkelt kan förvandlas till en mer diskret förvaringsenhet.

Gamingmöblerna lanseras i september 2024.

Foto: Ikea

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.