Tarantino har kläckt årets bästa filmidé – men kommer inte göra den

Kylo Ren, Quentin Tarantino och Rambo

Storregissören Quentin Tarantino har avslöjat hur han skulle skapa en garanterat ”bra film” och att det då skulle involvera Adam Driver i rollen som Rambo.

Robin Åberg  |  Publicerad 2021-08-06 12:51  |  Lästid: 2 minuter

Den 57-årige regissören Quentin Tarantino har varit öppen med att han planerar att pensionera sig från filmvärlden efter hans nästa film som blir hans tionde och spekulationerna har såklart flödat om vad den ska handla om.

När Tarantino gästade podcasten The Big Picture öppnade regissören upp om hur tankegångarna går inför den stora finalen av regissörsgärningen och vad hans drömfilm skulle vara – om han bestämde sig för att göra en bra film, en film som folket skulle älska.

Sylvester Stallone och Sheriffen, spelad av Brian Dennehy, under inspelningen av den första Rambofilmen. Foto: Getty

”När David O. Russell pratade om att göra The Fighter, hade han släppt sig själv och släppt tanken på att vara författare,” säger Tarantino i podcasten. ”Han ville bara göra en bra film som folk skulle tycka om.”

”Det var något väldigt uppfriskande med att han sa så, och det perspektivet. Om jag skulle göra en bra film, som jag visste skulle bli bra, skulle jag ta David Morrells bok First Blood och göra boken. Inte filmen som gjordes utifrån First Blood. Jag skulle göra boken.”

Tarantinos filmer är ju kanske mer än något annat känd för sina rappa dialoger och det är just dialogerna han fastnat för i First Blood: ”Dialogen är så fantastisk i David Morells bok att du måste läsa det högt.”

Foto: Getty

Vilka som skulle leverera dessa fantastiska dialoger har Tarantino klart för sig. Kurt Russel (The Hateful Eight, Flykten från New York m.fl.) skulle spela sheriffen, som burar in Rambo och på så sätt kickar igång krigsveteranens PTSD (vilket han sedan får betala för), och ”den där killen från Girls (Adam Driver) skulle spela Rambo.”

Men även hur gärna vi än skulle vilja se Driver fullkomligt gå lös som Rambo kommer detta inte bli Tarantinos nästa film. ”Det skulle bli så bra, men nu vill jag göra mer än så. Men skulle jag bara vilja göra en bra film, då finns den där.”

Det är ännu inte klart vad för film han ska ge sig på härnäst, det har ryktats om en nyfilmatisering av debuten Reservoir Dogs, men det låter väl inte så likt Tarantino? Att han ska pensionera sig efter nästa film står dock klart. ”Jag kan min filmhistoria och från den här punkten blir inte filmskapare bättre.”

”Don Siegel, om han hade avslutat sin karriär 1979, när han gjorde Flykten från Alcatraz, vilken sista film! Men han dribblar bort sig med två till där han inte menar det.”

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-08-06 13:14