Hoppa till innehåll

Tennisvärlden säger adjö till en av de största någonsin

Björn Carlsson

Rafael Nadal verkar göra sig redo att avsluta en minst sagt imponerande karriär.

Den 37-årige Rafael Nadal är inte bara historiens bäste grusspelare, han anses också av många som Spaniens största idrottsman genom tiderna. Efter två skadefyllda år gjorde han igår comeback i Franska Öppna, en turnering han vunnit 14 gånger tidigare. På grund av den långa frånvaron seedades han inte och sprang in i fjärderankade Alexander Zverev i första omgången där det blev respass direkt efter tre raka set för tysken.

Trots att han själv inte riktigt stängt dörren för ännu en tripp till Franska Öppna nästa år och att han flirtat med tanken på OS i Paris i sommar är det uppenbart att tennisvärlden har börjat ta avsked av Rafael Nadal. Under matchen fanns inte bara en stor del av tennisens största stjärnor på läktaren utan även Nadals fru, som sällan ser sin man spela, och hans son.

Efter matchen uttryckte han också att om det nu ändå var sista gången han spelade i turneringen som han dominerat under hela sin otroliga karriär, så var han tillfreds med det.

Credits
Foto: Getty Images

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.