The Famous Grouse kliver på sherryfatet med sin nya fruktiga Sherry Cask Finish

Famous Grouse Sherry Cask

Lagom till höstrusket lanserar The Famous Grouse, eller "Ripan" som Robert Aschberg säger, en ny pjäs lagrad på sherryfat.

Joakim Almén  |  Publicerad 2022-10-27 15:24  |  Lästid: < 1 minuter

Världens kändaste ripa, The Famous Grouse, får tillökning i familjen med en ny whisky slutlagrad på sherryfat av europeisk ek, vilket ger en sötare och fruktigare whisky men fortfarande med originalets välbalanserade karaktär.

“Under två års tid har vi utvecklat och förfinat receptet på vår Sherry Cask Finish och det här blir ett fint syskontillskott i linjen av vår skotska blended whisky när den är som bäst. Alla våra produkter har The Famous Grouse lena och välbalanserade karaktär, men också sin alldeles egen personlighet”, säger Rasmus Borgström, Nordic Brand Manager på spritkoncernen Edrington Sverige.

Man ska aldrig döma flaskan efter etiketten, men även rent visuellt bjuder Sherry Cask Finish på vissa nyheter. Istället för den klassiska ripan ser vi en spansk sandtjäderhona på flaskan som i etnicitet och fjäderdräkt symboliserar sherryns spanska arv och härliga bärnstensfärg.

The Famous Grouse Sherry Cask rekommenderas att drickas i ett högt highball glas med sodavatten och en apelsinklyfta. Du hittar whiskyn på Systembolaget (artikelnummer 5857001) för 299 kronor från och med idag.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-10-27 15:24