Vi har testat Glenfiddichs nya 3-pack – så smakar det

I förra veckan släpptes Glenfiddich Tri-Pack (nr 477, 399 kr) ett paket med tre olika whiskys från destilleriet. Cafés dryckesredaktör Andreas Grube har såklart testat.

Andreas Grube  |  Publicerad 2017-03-09 11:54  |  Lästid: < 1 minut


Glenfiddich har gjort den fruktiga, blommiga och lätt honungssöta stilen till sitt signum, vilket är något som märks väldigt väl i alla de här tre varianterna också. Men det roliga med den här boxen är att de också visar upp andra sidor av destilleriet, mer mörker och djup.

Glenfiddich 12 YO: Klassisk, enkel och okomplicerad. Visar verkligen destilleriets husstil i en väldigt lättillgänglig form. Lämnar inga större avtryck, med definitivt en finfin whisky.

Glenfiddich Solera 15 YO: Kul whisky som bygger på den typiskt spanska sherrytekniken solera – som bygger på att man hela tiden ersätter den mängd whisky man buteljerar med samma mängd från yngre fat. Fin whisky med gott om kanel, päron, kanderad apelsin, kakao, mandel och ett uns svartpeppar. En riktig höjdare enligt mig.

Glenfiddich Ancient Reserva 18 YO: Torkade fikon, ekfatskrydda, espresso, kakao och lite äppelpaj sominerar doft och smak. Robust whisky med djup och komplexitet. Riktigt charmig och härlig. Perfekt sippwhisky.


Testa också!

Glenlivet Nàdurra Peated Cask (nr 82685, 499 kr, BS). Den här whiskyn har inte fått sin rökighet under själva mältningen, utan har istället slutlagrats på fat som tidigare använts för kraftigt rökig whisky. Det gör att röktonen i Nàdurra är ytterst subtil och försiktig, bara som en lätt krydda ovanpå toner av gula äpplen, vanilj, grapefrukt och marsipan. Med någon droppe vatten i blommar även nyanser av torkad frukt och choklad ut.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar