The Mountain från GoT och en av världens starkaste män har bestämt att de ska slåss

Eddie Hall och Game of Thrones-mannen Hafthor Björnsson

Är det inte lite fusk att Hafthor Björnsson redan fått fajtträning inför inspelningarna av Game of Thrones?

Markus Aamisepp | Foto: Getty  |  Publicerad 2020-05-04 16:47  |  Lästid: 2 minuter

Det hör nu för tiden inte till ovanligheterna att kändisar (eller ja, killkändisar) tappar greppet från marken och i någon slags anti-manifestation till att vara jordnära flyter iväg till hybrismolnen. För har man haft framgång i ett område i livet kan man tydligen göra precis vad som helst. Några tydliga exempel är när MMA-fightern Connor McGregor fick för sig att han kunde slå en av världens bästa boxare, Floyd Mayweather Jr, i en knytnävskamp och förlorade. Eller varför inte när de tämligen oatletiska Youtube-profilerna KSI och Logan Paul hade en så kallad ”beef” och möttes i en intäktsgenerande pay-per-view-boxningsmatch på hemmaplattformen Youtube. Och vem kan glömma när Vanilla Ice, rapparen till låten Ice Ice Baby, förnedrades i en nävkamp mot skådespelaren Todd Bridges?

Vad är här den gemensamma faktorn? Jo, att onlinetjafs mellan kändisar med storhetsvansinne allt för ofta avslutas i boxningsringen. Det är dock inte läge att ta avstånd och oskyldig skratta bort det här fenomenet. Det är sådana som du och jag som med höger knytnäve roterandes i skyn och vänster hand med mobilen bettandes hejar på när celebriteter som aldrig rört en boxningshandske bestämmer sig för att kurras med varandra.

Och nu är vi tydligen igång igen. Under helgen slog nämligen islänningen Hafthor Björnsson, eller The Mountain som han heter i Game of Thrones, världsrekord i marklyft med en vikt på 501 kilo och avsatte därför den tidigare rekordhållaren Eddie Hall från muskeltronen med ett enda kilo. Efter att ha slagit sin konkurrent meddelade den gigantiska islänningen att han precis signerat ett sjusiffrigt kontrakt med sportevenemangsföretaget Core Sports för att möta Eddie Hall i – du gissade det – ringen.

Eddie Hall, även kallad för ”The Beast” (ja, han har tatuerat in smeknamnet på sina biceps), tackade i en instagramvideo ja till upplägget efter att på kameran signerat samma kontrakt. Sedan kallade han Hafthor för den engelska benämningen av ett kvinnligt könsorgan, fegis och katt samt att han ska lära honom ”en läxa” när de väl står i ringen.

Den tråkiga tonen de två muskeljättarna har mot varandra grundar sig i när engelsmannen Eddie Hall vann World's Strongest Man-tävlingen år 2017 – en titel Hafthor Björnsson tyckte den tidigare nämnda hade fuskat sig till. Även Hall kritiserade Hafthor Björnssons färska världsrekord för att ha tagit plats på islänningens hemmagym och inte på en tävling med officiella domare.

Var, när och hur matchen kommer att ta plats står fortfarande oklart. Men vill du ha några fysiska detaljer att förkovra dig i för att bli den bästa av hobbyexperter när matchen väl tar plats så är Eddie Hall 1,9 meter lång och väger 164 kilo. Hafthor Björnsson är i sin tur 2,05 meter lång och väger 193 kilo vilket ger honom ett fysiskt övertag i hivsträcka samt längd. Gör vad du vill med den informationen.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-05-04 17:32