Hoppa till innehåll

The Mountain från ”GoT” segrade när världens två starkaste män gjorde upp i boxningsringen

the ountain och the beast
Robin Åberg

Den isländske jätten Hafthór Júlíus Björnsson vann matchen, men än verkar sista ordet inte vara sagt.

Att killar löser bråk genom att slåss och att de efter ha slagits återigen blir bästa vänner är en uppfattning som är helt och hållet sann och något man lär sig i mellanstadiet. Det är också något som funkar utmärkt för att få rull på en pr-cirkus inför en boxningsmatch som säljs som pay-per-view.

Tidigare har flera av det manliga könets främsta företrädare anammat detta tänk och tjänat stora pengar på det, som Connor McGregor när han utmanade Floy Maywather Jr. och förlorade eller ”THE FIGHT OF THE YOUTUBERS” mellan Logan Paul och KSI. I helgen var det dags för ett annat tungvikts-beef, som trots allt hade en småkul pitch, att avgöras.

Under lördagsnatten möttes nämligen två av världens starkaste män, Hafthór Júlíus Björnsson (som spelade The Mountain i Game of Thrones) och Eddie ”The Beast” Hall, i boxningsringen efter att ha gnabbats i flera år. Matchen avgjordes såklart i Dubai.

En ”nedslimmad” Björnsson höjer armarna efter segern. Foto: @Thorbjornsson/Instagram

Trots att de båda gått ner över 50 kg (Björnsson väger nu ”bara” 152 kg och Hall 142 kg) för att bli explosivare i ringen kan de fortfarande skicka på högerkrokar som kan sänka en noshörning, typ. Efter att låtit varandra smaka på några haymakers, ”rätt i plytet” och näsböjare stod till slut den isländske jätten som segrare på poäng efter sex ronder.

Trots att de kunde mäta sig i råstyrka menade Björnsson, som fick fajtträning inför sin roll i Game of Thrones, att det var hans överlägsna teknik som fällde avgörandet.

– Han bjöd på en jäkla fight. Jag har aldrig blivit golvad på träning så han kan verkligen slå hårt. Men idag så tror jag att boxningstekniken vann, sa Björnsson efter matchen.

Bakgrunden till bråket mellan herrarna, som båda utsetts till ”världens starkaste”, är oenigheter kring omständigheterna för när Björnsson bräckte Halls världsrekord i marklyft. Lyftet på 501 kilo räknades inte som officiellt världsrekord då det skedde i Björnssons hemmagym och inte följde alla riktlinjer satta av International Powerlifting Federation. Efter att på sedvanligt vis kallat varandra för diverse nedlåtande saker skrev de båda på varsitt sjusiffrigt kontrakt om att göra upp i ringen.

Än verkar det däremot inte som att de båda herrarna är redo för att bli bästa vänner igen, trots uppgörelsen. Björnsson öppnade nämligen upp för en returmatch med villkoret att Hall då måste skaffa en tatuering som säger att Björnsson är världens starkaste man, samt ge Björnsson tvåhundratusen dollar som sedan ska skänkas till en välgörenhetsorganisation vald av islänningen.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.