Hoppa till innehåll

The Witcher är Netflix mest streamade serie hittills

Yennefer, Geralt och Ciri i Netflix-serien The Witcher

Stålmannen-mannen Henry Cavill i huvudrollen som den barske monsterjägaren Geralt av Rivia visade sig vara ett lyckat drag.

Strax innan jul damp Netflix emotsedda fantasystorsatsning The Witcher in i streamingjättens dignande utbud. Serien, som bygger på de populära fantasyböckerna med samma namn av polske författaren Andrzej Sapkowsk och ännu mer populära tv-spelserien av polska CD Projekt Red – också med samma namn, visade sig vara en fullträff.

Henry Cavill som Geralt av Rivia i Netflix-serien The Witcher.
Vi lär se Henry Cavill gubbgrymta vidare på Tom Hardy-vis som den tystlåtne monsterjägaren Geralt av Rivia i kommande säsonger av tittarsuccén The Witcher.

Av kritikerkåren möttes Netflix-serien av blandad kritik. Men fansen av böckerna och spelen omfamnade den – där känslan från framförallt tv-spelen var kusligt lik både visuellt och i tonträff i Netflix adaption. Även om serien ibland kunde kännas något apart var den lika bingevänlig som beroendeframkallande.

I sin senaste kvartalsrapport avslöjar Netflix att berättelsen om Geralt, Yennefer och Ciri är den mest streamade första säsongen av en ny serie någonsin hos den amerikanska streaminggiganten. Hela 76 miljoner såg mer än två minuter, vilket är kravet för att det ska mätas som en startad ström, av The Witcher under seriens första fyra veckor. Något överraskande kanske, men man ska aldrig underskatta hur mycket folk älskar fantasy i tv-serieform.

Seriens skapare Lauren S. Hissrich berättade i en intervju för MovieZine att teamet bakom The Witcher var rigorösa i sitt arbete att hitta rätt skådis som Geralt. 207(!) potentiella Geralts träffades innan valet föll på Stålmannen-mannen Henry Cavill. Ett val som alltså visade sig vara både kvalitetsmässigt och kommersiellt framgångsrikt. Henry Cavill ihop med Anya Chalotra (Yennefer) och Freya Allen (Ciri) gör riktigt fina insatser i serien.

Så pass fina insatser att The Witcher nu alltså är den mest framgångsrika första säsongen av en Netflix-serie någonsin.

The Witcher finns att streama på Netflix nu.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.