Tom Hardy tar gubbgrymtandet till oanade höjder i nya serien ”Taboo”

I den nya mustiga BBC-serien ”Taboo” spelar Tom Hardy, som så oftast, hårdnackad tuffing. Och Hardy, han grymtar mer än någonsin.

Joakim Almén  |  Publicerad 2017-02-07 15:54  |  Lästid: < 1 minuter
Taboo-poster

Den brittiska skådisstjärnan med det tydliga utseendet, Tom Hardy, är känd för att spela hård-hårda karaktärer. I Hardys maxade skådis-CV sticker roller som Batman-skurken Bane och John Fitzgerald i Oscarsvinnande The Revenant ut.

I nya åtta avsnitt långa BBC-storsatsningen Taboo, som även går att streama på HBO, har Hardy plöjt ned miljonbelopp ur egen ficka, skrivit huvudkaraktären tillsammans med sin farsa Edward och spelar själv huvudrollen som den kompromisslösa exilbritten James Delaney. Delaney är en typisk Hardy-hård karaktär som i serien fightas mot dubbla länder (England och USA) och ostindiska kompaniet i tidig 1800-talsmiljö.

Karaktären som Hardy spelar sägs hämta inspiration från Bill Sykes, Sherlock Holmes, Hannibal Lecter och Heathcliff. Inte på något sätt dåliga inspirationskällor. Rollen som James Delaney lockar även fram Hardys främsta on screen tics – grymtandet.

Redan i det första avsnittet är det oundvikligt att inte tänka på Hardys gubbljud – det sker i princip i varje scen han är med i.

I det senaste, femte, avsnittet räknar vi till inte mindre än 26 grymtningar (varav flera det signaturtydliga ”hmph”) från Hardy. Med risk för viss felmarginal stannade timerklockan på 23 minuter Tom Hardy i bild i det aktuella avsnittet, något som ger det imponerande snittresultatet 1,08 grymtningar per minut. Bra ticsat, Hardy!

”Det är världsrekord! Det är världsrekord!” som Radiosportens Ralf Edström, något oklart, skrek om Zlatan Ibrahimovic sena övertidsmål mot Ungern 2009. Kanske är inte Hardys supernotering på 1,08 grymtningar i minuten nytt världsrekord eller personbästa, för den delen. Internet har redan hjälpt oss med en Hardysk grymtningssammanställning i röjarfilmen Mad Max.

Vi gillar Tom Hardy och vi gillar Tom Hardys gubbgrymtande.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-02 10:29