Annons

T A C K  T I L L  S P O N S O R E R N A


 

Logga-UNIBET     Logga-SONOS

Logga-VIAPLAY         Logga-SCANDIC ANGLAIS         Logga-CASK

Logga-PS4        Logga-Heiniken        Logga-101

 

Therese Johaug fast för doping – stor skandal i Norge

Tillsammans med Marit Björgen har Therese Johaug dominerat skidsporten på damsidan fullständigt de senaste åren. Nu har hon fastnat i ett dopingtest.

Olle Arnell

therese-johaug-doping

Under torsdagsförmiddagen kom först nyheten om att eftermiddagens kickoff för det norska skidlandslaget ställs in. Strax efter kom orsaken: superstjärnan Therese Johaug har fastnat i ett dopingstest.

Enligt Verdens gang är det ännu inte känt vilket ämne det rör sig om, men NRK uppger att det är det förbjudna preparatet clostebol som upptäckts och den första förklaringen som lämnats är att hon använt krämen Trofodermin på en solbränd läpp.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

– Jag är ledsen och förtvivlad över att ha hamnar i den här svåra och för mig overkliga situationen. Jag tycker det är orättvist även om jag sjävklart är medveten om ansvaret jag själv har för mediciner jag använder, säger Johaug i ett uttalande.

Norges landslagsläkare är snabb med att ta på sig ansvaret för det inträffade.

– Jag har och tar ansvaret för att Therese fått i sig det otillåtna preparatet clostebol via krämen Trofodermin. Therese är en ärlig person som är noggrann i allt hon för. Det viktigaste för mig är att göra allt jag kan för att hon inte ska bli straffad för att ha använt en kräm som jag försäkrat henne om är okej att använda, säger Bendiksen enligt NRK.

För en dryg månad sedan drogs Johaug in i misstankar om doping när den norske herråkaren Martin Johnsrud Sundby åkte fast för doping. Då berättade hon att hon tagit astmamedicin trots att hon inte lider av astma och även då togs hon i försvar av landslagsläkaren.

En presskonferens kommer att hållas senare idag.

Annons

Dela (54)
Tweeta

Annons


Laddar