”Avfyra ambitionsmissilerna mot görbara mål” – Thomas Skoglund reder ut (träning)samtiden

Thomas Skoglund

Café tolkar tidens tecken med hjälp av Sveriges skarpaste hjärnor. Den här gången: PT:n och Cafés träningsbloggare Thomas Skoglund.

Thomas Skoglund | Foto: Getty  |  Publicerad 2021-01-11 13:28  |  Lästid: 2 minuter

KÖR


Make endorfiner great again

”Lågoddsare från träningstönten, jag vet. Men fysisk aktivitet, i alla dess former, har banne mig aldrig känts viktigare. Så varför inte pausa uttjatad pandemi-skräck, kraschad världsekonomi med endorfiner, svett och bro fists? Ditt haltande stresskonto kommer att tacka dig. Jag lovar.”  

Maxa mörkret

”Nej, här uppmanas varken sträckstreaming av Isola-plattan eller söndagspromenad iförd Venedigmask likt syskonen Dreijer. Vi snackar mys. Hederligt mys. Så tänd doftljus, rodda fotbad, bär frotté och kura upp i soffan med en rykande tekopp – du vet, precis som alla gör i reklamfilmerna. Jag menar, när fan verkade de människorna olyckliga senast?

Youtube

”Få saker lättar upp som svincoola Navy seal-klipp, lirare som öppnar kassaskåp med okokta potatisar och idioter som kavalkadkräks efter vanvettigt stark mat. Se därför till att maxa bandbredden och kasta dig ut i den hjärndöda underhållningens universum. Bye bye Chalmers tekniska designutbildning och sömniga Mensaformulär – HALLÅ massiv träningsvärk i smilgroparna. Jag är här för att stanna!”

AVVAKTA


Nyårslöften

”´2021 lovar jag mig själv att …´ Just det … hålla käften och sätta rimliga mål utefter mitt faktiska livspussel. Med det sagt kan du som tillhör skrået ´karriärklättrande småbarnsförälder med gravt diagnostiserad tidsoptimism´ bordlägga allt vad Vansbrosatsningar, världsrekord och viktras heter. Detta för att i stället avfyra ambitionsmissilerna mot görbara mål som inte tillåter hjärnan att spela Sänka skepp med självkänslan. Snälla. Bara testa, för en gångs skull.”

STOPP


Alternativa nödlösningar

”I takt med planetens härdsmälta ökar suget efter snabba nödlösningar lavinartat. Dessvärre, inte helt o-ofta, på bekostnad av det vi tidigare titulerat som ´sunt förnuft´. Men det räcker nu. Det är (äntligen) hög tid för kolloidalt silver, currykryss, chakrasten och regnmaracas att upphöra med sin fiktiva existens. Allt för att ersättas med konkreta back to basics-lösningar likt bredspektrum-antibiotika, logik och terapeutiska skivstångskomplex. Så, till alla foliehattar vars läsning just nu äger rum, hyperventilerande, i brun pappåse: Tack för absolut ingenting. Vahettere, vi hörs. INTE …”

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2021-01-11 13:28